Pajović: Klub ne funkcioniše (video)

Ovakva situacija ne odgovara nikom, najmanje igračima, trenerima i nama koji radimo u klubu. Ruke su nam vezane oko nekih stvari - rekao je nekadašnji kapiten "plavih"
102 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.06.2011. 13:16h

Tekst objavljen u Vijestima od prije dva dana, da se ništa ne dešava u Košarkaškom klubu Budućnost i da nema nagovještaja da će se nešto uskoro desiti, iako je sezona završena prije skoro mjesec dana, dobila je i zvaničnu potvrdu.

Sportski direktor Podgoričana, a uskoro i generalni Gavrilo Pajović u izjavi za televiziju Vijesti rekao je da klub praktično ne fukcioniše.

Predsjednik Miroslav Ivanišević i direktor Momčilo Beli Popović, danima se ne pojavljuju u klubu.

- Ne funkcionišemo onako kako bi trebalo da funkcioniše jedan klub. Budućnost je ozbiljan klub, klub koji predstavlja državu Crnu Goru dugi niz godina, u jednom pravom svjetlu, tako da očekujemo riješenje i razrješenje dosta problema kojih ima, jer ovo je najgora situacija. Ne dešava se ništa, to je najgore za funcionisanje jednog kluba, ne samo Budućnosti, nego bilo kog kluba - rekao je Pajović za televiziju Vijesti.

Čeka se povratak Ivaniševića sa službenog puta iz inostranstva, pa da se, nada se Pajović, zakaže dugo očekivana sjednica Upravnog odbora nakon koje bi mnogo toga trebalo da bude jasnije.

- Ima nekih nagovještaja, ozbiljnjih nagovještaja da će se nešto izdešavati. Budućnost mora da se spasi bez obzira ko tu bio. Budućnost je institucija crnogorske košarke, 50 godina. Ona mora da se spasi i spašavala se. Biće Budućnost i dalje jaka sigurno. Ovakva situacija ne odgovara nikom, najmanje igračima, trenerima i nama koji radimo u klubu. Ruke su nam vezane oko nekih stvari. Shvatamo ozbiljnost situacije, teške finansijske situacije, ne samo u Crnoj Gori nego i šire. Imamo strpljenja, mladi smo i nadam se da ćemo opet izgurati ove teške trenutke u kojima se klub nalazi - zaključio je Pajović.

Kada će biti zakazana sjednica Upravnog odbora na kojoj bi trebalo da dođe do promjene na čelu kluba, da Ivaniševića naslijedi Dragan Bokan, a da Pajović postane generalni direktor teško je reći.

U svakom slučaju, dani odluke o sudbini Budućnosti predstoje, ali i vrapcima na grani je jasno da vrijeme nije saveznik crnogorskog šampiona.

Bonus video: