Mihailo Pavićević prezadovoljan

"Sada imamo 16 igrača na spisku koji konkurišu da budu među, tako da se izrazim, 12 veličanstvenih, koji će igrati na Evropskom prvenstvu", istakao selektor "crvenih"
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2011. 23:07h

Od svih muških reprezentativnih selekcija, mlada je prva “upalila” motore i krenula sa radom, kako bi što spremnije otišla na Evropskom prvenstvo, koje će se od 14. do 24. jula održati u Bilbau.

Nakon prve dvije nedjelje žestokih treninga, selektor Mihailo Pavićević ne krije zadovoljstvo atmosferom u ekipi i odnosom igrača prema dresu sa državnim grbom.

"Moram reći da sam ne zadovoljan, već prezadovoljan. Za sada sve što smo planirali, sproveli smo u djelo. Prva nedjelja je protekla u međusobnom upoznavanja mene sa njima i njih sa mnom, jer sam neke igrače znao, neke ne. Sada imamo 16 igrača na spisku koji konkurišu da budu među, tako da se izrazim, 12 veličanstvenih, koji će igrati na Evropskom prvenstvu. Moram da istaknem da u Tivtu imamo zaista sjajne uslove. Ljudi iz hotela se trude da nam uvijek budu na usluzi, a u dvorani imamo odlične termine za treninge", objašnjava Pavićević.

Ujutro se radi na fizičkoj spremi, a uveče na taktičkim stvarima, koji bi kroz kontrolne mečeve trebalo da se izdefinišu.

"Osim na fizičkoj spremni, ujutro radimo i individualno i taj trening se malo produži. Uveče radimo kolektivno, radimo elemente postavke igre u napadu i odbrani. Imamo i nemamo dovoljno vremena do početka Evropskog prvenstva. Siguran sam da će ova ekipa maksimalno spremna otići u Španiju i pokušaće da napravi najbolji mogući rezultat".

Na okupljanju reprezentacije, Pavićević je rekao da sve sem medalje smatra ličnim neuspjehom. Sada je još uvjereniji da “crveni” mogu do pobjedničkog postolja.

- Imamo zaista sjajnu ekipu koja može to da ostvari, jer sam igrače još bolje upoznao. Rekao sam im da ne treba da osjećaju nikakav pritisak i ako ne bude dobar rezultat, ja sam taj koji će podmetnuti leđa. Ako osvojimo medalju, igrači će biti najzaslužniji za to. Mogu ja nacrtati akciju ovakvu ili onakvu, ali igrači su ti koji to sprovode na terenu. Medalja će biti njihov uspjeh.

Mlada selekcija je već odigrala jedan kontrolni meč, a do polaska na turnir u Hrvatsku, 1. jula, u planu je još nekoliko.

"Igrali smo sa Teodom, a u subotu nas čeka duel sa Ulcinjom i potom sa našom juniorskom selekcijom. Imamo zakazana dva meča sa Izraelom (28. i 29. juna), a postoji mogućnost da 27. juna odigramo meč sa mladom selekcijom Bosne i Hercegovine. Međutim, to još nije sigurno", zaključio je Pavićević.

Velika očekivanja od Kanačević

Na spisku kandidata za EP je i Halil Kanačević, igrač o kome se u Crnoj Gori malo zna, a koji se nedavno priključio saigračima.

"Momak je porijeklom iz okoline Bara, iz Ostrosa. Njegovi roditelji su otišli u Ameriku i on je tamo rođen. Nakon završene srednje škole otišao je na Univerzitet Hofstra, a potom je prešao u mnogo poznatiji Sent Džozef univerzitet u Filadelfiji. Zbog pravila u NCAA ligi pri prelasku sa jednog na drugi koledž, morao je da pauzira godinu. Radi se o igraču koji može da igra na pozicijama četiri i pet. Visok je 204 centimetra i težak 115 kilograma, ali sa sjajnim fizičkim predispozicijama. Zaista očekujem mnogo od njega, a pojačao je ionako jaku unutrašnju liniju. Odlično je primljen od saigrača i dobro se uklopio", objasnio je Pavićević.

Bonus video: