„Spas košarke” okupiće 250.000 ljudi

Dalas prekosjutra neće biti samo centar Teksasa! Skoro cijeli svijet slaviće prvu, istorijsku titulu Maveriksa u 31-godišnjoj istoriji.
0 komentar(a)
Dalas, Foto: Reuters
Dalas, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.06.2011. 20:33h

Dalas prekosjutra neće biti samo centar Teksasa! Skoro cijeli svijet slaviće prvu, istorijsku titulu Maveriksa u 31-godišnjoj istoriji.

Njemac Dirk Novicki, MVP finalne serije sa superbogatim Majamijem, već je u svjetskim medijima dobio status “spasioca košarke”. Nakon 13 sezona u NBA, krilni centar je dokazao da za naslov najboljeg nije dovoljno angažovati najveće zvijezde današnjice, dok je “vrelina” sa Lebronom Džejmsom, Dvejnom Vejdom i Krisom Bošom predmet brojnih analiza. U Dalasu o tome ne razmišljaju.

"Prije pet godina u finalnoj seriji poveli smo protiv Majamija 2:0 i mi smo tada čak odredili rutu kojim će gradskim ulicama šetati svečana povorka. Izgubili smo i sada nijesmo htjeli da baksuziramo, pa će se proslava održati četiri dana nakon istorijske pobjede", objasnili su termin gradski čelnici Dalasa.

A pretpostavlja se da će veterane, Novickog, Džejsona Kida, Džejsona Terija i ostale junake “Maveriksa” pozdraviti 250.000 ljudi na ulicama.

"Biće to nešto zaista veliko. Pobijediti prvi put u tako dugoj istoriji, to je sreća za nas, za klub, i najviše za navijače. Nemam iskustva u proslavi pobjede, jer je samo trener Rik Karlajl kao igrač Bostona slavio veliki pehar 1986. godine. Naravno i Teri ima iskustva u tome jer je sa Arizonom 1997. godine pobijedio u NCAA ligi.

"Još mi tijelom prolaze žmarci kad se sjetim proslave u Tuksonu, a sada će biti još bolja i veća. Pokušavam da unaprijed stvorim sliku, ali mi ne uspijeva. Vjerovatno će sve u nama utrnuti kada izađemo sa peharom", kazao je Teri, junak posljednjeg duela.

Bonus video: