Stiv Ker: Pipen je pogriješio - Lebron najviše liči na njega

Teško ga je naći na terenu kada se lomi rezultat, nedostaju njegovi laki poeni. Samo se sjetite, Džordan je i zatvorenih očiju mogao da pogodi odlučujuće šuteve - pojasnio je Ker
68 pregleda 0 komentar(a)
Džejms, Foto: REUTERS
Džejms, Foto: REUTERS
Ažurirano: 15.06.2011. 11:58h

Skoti Pipen je nakon finala Istoka rekao da će Lebron Džejms da bude bolji od Majkla Džordana, ali vjerovatno tada nije ni slutio da će njegova izjava ubrzo da bude predmet podsmijavanja u Americi.

Nekoliko dana nakon što je Majami izgubio veliko finale od Dalasa oglasio se i Stiv Ker, bivši saigrač Pipena i Džordana u šampionskoj generaciji Čikago Bulsa.

Ker je kritikovao Džejmsa i pojasnio da je daleko od letećeg Majkla.

- Lebron, u stvari, najviše liči na Skotija. U odbrani je kao monstrum, može da čuva bilo koga - od beka šutera do centara. Skoti je uvijek volio da u napadu dodaje lopte, a u ovom finalu smo vidjeli da to preferira i Džejms - rekao je Ker.

Dakle, od poređenja Lebrona i Džordana nema ništa.

- Fil Džekson je za Pipena volio da kaže da je samo povremeni šuter. Nekada bi pogađao, nekada ne. Tako je i sa Džejmsom, iako je nesporno da je veliki igrač. Ali, u njegovoj igri ima mnogo nedostataka. Tim ne može da se osloni na njegovu ofanzivu, jer ne igra niski post, skok šut nije na visokom nivou. Teško ga je naći na terenu kada se lomi rezultat, nedostaju njegovi laki poeni. Samo se sjetite, Majkl je i zatvorenih očiju mogao da pogodi odlučujuće šuteve, tako da je poređenje njih dvojice potpuno pogrešno - pojasnio je Ker, koji je u karijeri osvojio pet šampionskih prstenova.

Koliko je Džejms podbacio u finalu sa Dalasom govori i statistika - prosjek mu je bio 17.8 poena po meču. Ako se zna da je u regularnom dijelu imao prosjek od skoro 27 poena po utakmici, jasno je da je Kralj bio na niskom nivou kada se rješavala titula.

Džejms je inače u šest mečeva protiv Teksašana postigao svega kombinovano u posljednjoj četvrtini.

Bonus video: