Dejvid Andersen na meti Olimpijakosa

Anderson ima veliko iskustvo igranja u Evropi, u koju je došao 1999. godine kada je potpisao za Kinder Bolonju
69 pregleda 0 komentar(a)
Dejvid Andersen, Foto: REUTERS
Dejvid Andersen, Foto: REUTERS
Ažurirano: 14.06.2011. 10:56h

Poslije još jedne sezone sezone bez titule, Olimpijakos će renovirati ekipu za narednu sezonu uz smanjeni budžet za 20 odsto.

Prvi na listi dolazaka je centar Nju Orleansa Dejvid Andersen (30 godina, 211 centimetara), koji nema zadovoljavajući status u Hornetsima i nema ništa protiv da se vrati u Evropu.

Međutim, NBA ligaš za njegovu slobodu traži 2,5 miliona dolara, ali su prema pisanju grčkim medija Pirejci su spremni da plate kako bi dobili odličnog igrača.

Na njegovom dovođenju insistira Dušan Ivković, koji je imao priliku da sa Australijancem radi 2004. godine u CSKA Moskvi.

Anderson ima veliko iskustvo igranja u Evropi, u koju je došao 1999. godine kada je potpisao za Kinder Bolonju.

Igrao je još za Montepaski, CSKA Moskvu i Barselonu. U NBA ligu je otišao prije dvije godine i selio se od Hjustona preko Toronta do Nju Orleansa.

Anderson bi bio idealan u tandemu pod košem sa Joanisom Buruzisom. Takođe, postoji mogućnost da u Pireju ostane iskusni Radoslav Nesterović.

Slovenački internacionalac je prošlog ljeta potpisao ugovor na 1+1 godinu, a klauzula o nastavku saradnje mora da se aktivira do 15. jula.

Do tada Nesterović će biti podvrgnut detaljnim pregledima kako bi uprava Olimpijakosa bila sigurna da je maksimalno spreman za najveće napore.

Tokom sezone kuburio je sa povredama, a u aprilu je morao na operaciju lakta.

Grčki mediji su prenijeli i da Olimpijakos želi da pronađe klubove za Zorana Ercega i Meta Nilsena.

Srpski reprezentativac je u Atinu stigao 2008. godina i potpisao je petogodišnji ugovor.

Problem stvara njegova plata od 850.000 eura godišnje, jer vlasnici kluba žele da "rasterete" budžet.

Met Nilsen je imao platu 50.000 eura manju od Ercega na godišnjem nivou, ali je potpuno razočarao, a pratile su ga i broje povrede.

Na izlaznim vratima su i Marko Kešelj, Lukas Mavrokefalidis, Lukas Gordon, Jotam Halperin, Teo Papalukas i Mihalis Pelekanos.

I pored interesovanja Barselone i Reala, Miloš Teodosić će, najvjerovatnije, ostati u Olimpijakosu.

Bonus video: