Duško Ivanović još dvije godine u Vitoriji

Kod mene nikada nije bilo sumnje o produžetku saradnje sa Ivanoviće, on je za mene uvijek bio prva opcija - rekao je Horhe Kereheta, predsjednik kluba, na konferenciji za štampu
72 pregleda 0 komentar(a)
Duško Ivanović, Foto: REUTERS
Duško Ivanović, Foto: REUTERS
Ažurirano: 13.06.2011. 15:42h

Posljednjih mjesec, mjesec i po dana španski mediji su se utrkivali u tome ko će prije da smijeni Duška Ivanovića sa klupe Kahe Laboral.

Čak su mu pronalazili nasljednike u liku Etorea Mesine, Jure Zdovca, Svetislava Pešića..., a za to vrijeme jedan od najboljih evropskih trenera je ćutao i radio.

Na kraju se pokazalo da su te informacije bilo bez osnova, jer će Ivanović i u naredne dvije sezone predvoditi tim iz Vitorije. Stari, trogodišnji ugovor istekao mu je 30. juna.

Dogovor je postignut još u petak kada su se za istim stolom našli crnogorski stručnjak i predsjednik kluba Horhe Kereheta.

- U posljednje tri godine koliko je bio sa nama, Ivanović nam je donio sve domaće titule prvenstvo, Superkup i "Kup kralja". Planiramo budućnost sa njim i biće nosilac novog projekta u kome želimo da napravimo konkurentan tim za narednu sezonu. Kod mene nikada nije bilo sumnje o produžetku saradnje sa Ivanoviće, on je za mene uvijek bio prva opcija. Sve one informacije koje su se pojavljivale da sam ja navodno razgovarao sa drugim trenerima su lažne. Nikakvih kontakata, a ne razgovora nije bilo sa drugim trenerima - rekao je Kereheta na konferenciji za štampu.

Kereheta je saopštio i da klub neće prodati Mirzu Teletovića, za koga CSKA Moskva nudi obeštećenje od dva miliona eura, i Marselinja Uertasa.

- Imali smo na stolu ponude za Teletovića i Uertasa, ali smo ih odbili - objasnio je prvi čovjek Baskijaca.

Ivanović je trenersku karijeru počeo 1993. godine u švajcarskom Frajburgu, potom je vodio reprezentaciju Švajcarske, Limož i Barselonu.

Kahu Laboral (tadašnju TAU Keramiku) trenirao je od 2000. do 2005. godine, a u Vitoriju se vratio 2008. godine iz Barselone.

Sa Kahom je, računajući oba mandata, osvojio dvije titule prvaka Španije (2002, 2010) i tri "Kupa kralja" (2002, 2004. i 2009).

Bonus video: