Džikić tri godine na klupi Litvosa

Tražim igrače koji se ne plaše rada, koji shvataju šta je najbolje za ekipu i voljni su da se žrtvuju zarad timskog uspeha. Pokušaću da selektiram jak tim, u kojem će glavnu riječ voditi litvanski košarkaši - rekao je Džikić
60 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Džikić, Foto: NLB LIGA
Aleksandar Džikić, Foto: NLB LIGA
Ažurirano: 12.06.2011. 18:42h

Dosadašnji trener Krke Aleksandar Džikić, nakon osvajanja titule prvaka Slovenije, dogovorio se sa čelnim ljudima Litvos Rritasa oko ugovora i na klupi tima iz Viljnusa ostaće naredne tri sezone.

Džikić je ove sezone na fenomenalan način vodio tim iz Novog mesta do odbrane krune u domaćim okvirima, a osvojio je i Čelendž.

Četrdesetogodišnji Beograđanin tako je postao treći trener iz Srbije koji će voditi Litvos, nakon Vlada Đurović i Aleksandra Trifunovića.

- Tražim igrače koji se ne plaše rada, koji shvataju šta je najbolje za ekipu i voljni su da se žrtvuju zarad timskog uspeha. Pokušaću da selektiram jak tim, u kojem će glavnu riječ voditi litvanski košarkaši - rekao je Džikić.

Trenersku karijeru počeo je u Beovuku 1997. godine, potom je bio pomoćnik u Partizanu i Minesoti.

Januara 2008. godine postao je trener Olimpije, a na klupi Ljubljančana se zadržao samo do decembra iste godine.

Krku je preuzeo prije dvije godine.

Prvo pojačanje za narednu sezonu je makedonski centar Predrag Samardžiski, doskorašnji član turskog Olina, koji je potpisao prije nekoliko dana.

Danas je potpis na vjernost Litvosu stavio bek Renaldas Seitubis, koji takođe dolazi iz Olina.

Bonus video: