Repeša na klupi Reala tri godine

Za Repešu njegovi bivši igrači tvrde da je tehnički izuzetno zahtjevan trener, ali i da ne bježi od toga da šansu pruži mladim igračima
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.06.2011. 08:07h

Ono što nije uradio prije pet godina, kada je zbog selekcije Hrvatske odbio ponudu, Jasmin Repeša će ispraviti sada.

Naime, prema pisanju "Asa" hrvatski stručnjak se dogovorio sa čelnicima Reala i potpisaće trogodišnjio ugovor.

On je juče stigao u Madrid, posjetio je Realov trening kamp "Valje de las Kanjas de Pocuelo", a potom sa sastao sa čelnicima košarkaške sekcije Huanom Karlosom Sančezom i Albertom Ererosom i postigao dogovor.

Za Repešu njegovi bivši igrači tvrde da je tehnički izuzetno zahtjevan trener, ali i da ne bježi od toga da šansu pruži mladim igračima.

Tako je Mehmetu Okuru, sada NBA igraču, dao šansu sa 19 godina u Tofašu, Roka Leni Ukića je ubacio u vatru u Splitu, a Marka Belinelija (Nju Orleans) u Fortitudu iz Bolonje.

U nedavno završenoj sezoni u Benetonu veliku minutažu imali su Stefan Marković, 19-godišnji Marko Đentile i 21-godišnji Litvanac Donatas Motijeunas.

"As" tvrdi da je Repeša razgovarao sa Sančezom i Ererosom oko igračkog kadra za narednu sezonu.

Sigurno ostaju Nikola Mirotić, Ante Tomić, Serhio Rodrigez, Serhio Ljulj i Karlos Suarez.

Blizu ostanka u Madridu je i srpski reprezentativac Novica Veličković, koji je rijetko dobijao šansu kod Etorea Mesine i Emanuele Moline.

Repeša voli igrače profila Veličkovića i velika je šansa da nekadašnji član Partizana i naredne sezone nosi dres "kraljevskog kluba".

Kao pojačanje došao je Džejsi Kerol (Gran Kanarija), a šansu će dobiti talentovani, 20-godišnji Daniel Diez, koji će zauzeti mjesto Serhi Vidala.

Bonus video: