CSKA želi Mirzu Teletovića

Teletović je u Baskiju stigao ljeta 2006. godine iz Ostendea (Belgija) i od tada do danas postao je igrač sa najviše provedenih minuta u ACB ligi (prosjek 31 minut po meču) i peti strijelac (prosjek 14,3 poena)
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.06.2011. 17:06h

Mirza Teletović, reprezentativac Bosne i Hercegovine i član Kahe Laboral, nalazi se na meti CSKA Moskve, prenose ruski i španski mediji.

I 25-godišnji krilni centar je raspoložen da nakon pet sezona napusti Vitoriju, ali problem predstavlja podatak da ima ugovor na još tri sezone sa sadašnjim timom.

Uprava Moskovljana zajedno sa menadžerom Teletovića pokušaće narednih dana da u direktnim razgovorima sa Horhe Kerehetom, predsjednikom Kahe Laboral, isposluju raskid ugovora pod finansijski povoljnim uslovima.

Teletović je u Baskiju stigao ljeta 2006. godine iz Ostendea (Belgija) i od tada do danas postao je igrač sa najviše provedenih minuta u ACB ligi (prosjek 31 minut po meču) i peti strijelac (prosjek 14,3 poena).

Izabran je za MVP igrača "Kupa kralja" 2009. godine, a postao je i jedan od najboljih strijelaca u Evropi.

Ove sezone u Evroligi je imao učinak od 15,5 poena i 5,5 skokova po meču, dok je u ACB ligi prosječno bilježio 14,3 poena uz pet uhvaćenih lopti.

Bonus video: