Brstina: Informacija nije tačna, Kaha je ponudila novi ugovor

Svaki dan se čujem sa predsjednikom kluba Horhe Kerehetom, koji je raspoložen da nastavimo saradnju, što je i naša želja
171 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Dragičević, Foto: Www.baskonia.com
Vladimir Dragičević, Foto: Www.baskonia.com
Ažurirano: 08.06.2011. 15:23h

Španski listovi "Marka" i "As" objavili su danas u ranim popodnevnim satima da je Kaha Laboral raskinula ugovor sa Vladimirom Dragičevićem!

Doskorašnji kapiten Budućnosti je sa Baskijcima prije nešto više od mjesec dana potpisao ugovor do kraja ove sezone uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu godinu.

Čelnici Kahe Laboral su, prema pisanju pomenutih listova, odlučili da ne aktiviraju tu klauzulu, tako da je krilni centar reprezentacije Crne Gore slobodan u izboru nove sredine.

Međutim, menadžer 25-godišnjeg košarkaša Jovan Brstina tvrdi da ta informacija nije tačna.

- Ti isti mediji su objavili, nekoliko dana prije nego što je Vlado potpisao za Kahu, da se dogovorio sa Lotomatikom, što se pokazalo kao dezinformacija. Takođe, ugovor nije mogao biti raskinut, jer je bio potpisan samo do kraja ove sezone. Svaki dan se čujem sa predsjednikom kluba Horhe Kerehetom, koji je raspoložen da nastavimo saradnju, što je i naša želja. Čekamo da se regulišu još neke stvari u Kahi, prije svega vezane za budžet za narednu sezonu i ko će biti trener, pa da onda počnemo razgovore oko nastavka saradnje. Kaha je prva opcija za nas, ponudila je novi ugovor, ali imamo na stolu još nekoliko ponuda. Izabraćemo onu koja bude najbolja za Vlada, a sve će biti poznato do sljedeće nedjelje. U ovom trenutku je sasvim izvjesna opcija da Vlado ostane u Vitoriji - rekao je Brstina za "Vijesti".

I baskijski klub je demantovao pisanje "Marke" i "Asa".

- To je čista dezinformacija. Pitali su me novinari zašto nismo produžili ugovor sa Dragičevićem, ja sam rekao da tek treba da se dogovorimo oko nastavka saradnje, tako da mije nije uopšte jasno odakle to da smo raskinuli ugovor. Želimo Dragičevića u našem klubu i ponudićemo mu novi ugovor, a pomenutim medijima smo poslali demanti - rekao je Feliks Fernandes, sportski direktor Kahe Laboral.

Dragičević je u dresu još aktuelnog šampiona Španije odigrao devet mečeva, uključujući i polufinalnu seriju plej-ofa protiv Barselone.

Na terenu je prosječno boravio devet minuta i ostvario je učinak od četiri poena i dva skoka po meču.

Imao je nesreću da bude zamjena Mirzi Teletoviću, najboljem igraču Kahe, koji je imao veliko povjerenje Duška Ivanovića.

Debitovao je protiv Valjdolida 1. maja u dvorani "Fernando Buesa", kada je ubacio sedam poena uz dva skoka i asistenciju.

Bonus video: