Vraćaju se Jasikevičijus, Songaila, Kaukenas i braća Lavrinovič

Na spisku nema Linasa Kleize (Toronto) i Jonasa Maciulisa (Armani Džins), koji su doživjeli teške povrede i neće se oporaviti do starta šampionata
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.06.2011. 17:23h

Kestutis Kemzura, selektor Litvanije, objavio je širi spisak kandidata na koje računa za Evropsko prvenstvo, koje će se održati u ovoj baltičkoj državi od 31. avgusta do 18. septembra.

Na spisku nema Linasa Kleize (Toronto) i Jonasa Maciulisa (Armani Džins), koji su doživjeli teške povrede i neće se oporaviti do starta šampionata, ali zato će biti nekoliko povratnika.

Kemzura je pozvao iskusnog pleja Šаrunаsа Jаsikevičijus i beka Rimаntаsa Kаukenаs, a obojica su posljednji put igrali za Litvaniju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

Takođe, vraća se krilo Filadelfije Darius Songaila i braća Lavrinovič, Kšištof i Darijus.

Okupljanje je zakazano za 18. julа u gradu Druškininkaiju, koji se nalazi u blizi granice Poljske i Bjelorusije, a Kemzuri bi trebalo da se jave:

Mantas Kalnietis (Žalgiris), Šarunas Jasikevičijus (Fenerbahče, Turska), Rimantas Kaukenas (Montepaski, Italija), Tomas Delininkaitis (Žalgiris), Martinas Gecevičius (Litvos Ritas), Martinas Pocius (Žalgiris), Renalds Seibutis (Olin Erdine, Turska), Mindaugas Lukauskis (Oldenburg, Njemačka), Simas Jasaitis (Litvos Ritas), Mindaugas Kuzminskas (Žalgiris), Arturas Jomantas (Litvos Ritas), Deividas Gailius (Bolonja, Italija), Kšištof Lavrinovič (Montepaski, Italija), Paulius Jankunas (Žalgiris), Donatas Motijeunas (Beneton, Italija), Darijus Lavrinovič (Fenerbahče, Turska), Marijonas Petravičius (Armani Džins, Italija), Robertas Javtokas (Žalgiris), Jonas Valančiunas (Litvos Ritas) i Darius Songaila (Filadelfija).

Bonus video: