Repeša kandidat za novog trenera Reala

Repešа sa 16 godina trenerskog iskustva ima velike šanse da preuzme Reala i da uradi ono što nije 2006. godine
0 komentar(a)
Jasmin Repeša, Foto: Rivieraoggi.it
Jasmin Repeša, Foto: Rivieraoggi.it
Ažurirano: 06.06.2011. 13:12h

Već dugo traje licitacija oko novog trenera Reala, a nakon što je završio još jednu sezone bez trofeja licitiranje je postalo sve veće i veće.

Kako piše “Marka” u prvi plan je sada izbio hrvatski stručnjak Jasim Repeša, do prije dva dana trener Benetona. Nakon eliminacije Trevižana od Montepaskija u polufinalu plej-ofa, istakao da je da neće ostati u Itaji, već da će potražiti novi klub.

Repešа sa 16 godina trenerskog iskustva ima velike šanse da preuzme Reala i da uradi ono što nije 2006. godine.

Naime, i tada je bio kandidat za trener Madriđana, ali nije htio da podnese ostavku na mjesto selektora Hrvatske, jer po pravilima ACB lige jedan trenmer istovremeno ne može voditi klub I nacionalni tim.

- Pet miliona Hrvata me zamolilo da preuzmem mjesto selektora i ne mogu da ih odbijem – rekao je tada Repeša, napominje “Marka”.

On je vodio Hrvatsku od 2005. do 2009. godine, a Real je prije pet godina prezeo Đoan Plaza, nakon što je on zahvalio na pozivu.

Nedavno je bilo nagađanja da će preuzeti reprezentaciju Poljske, ali je negirаo.

Ove nedjelje čelnici Reala će početi razgovore oko novog trenera, a Repeša se dobro kotira i postoji velika mogućnost da preuzme Madriđane naredne sezone.

Trenersku karijeru počeo je u Ciboni 1995. godine, a još je vodio Tofaš (Turska), Split, Slask Vroclav (Poljska), Fortitudo Bolonju, Lotomatiku i Beneton.

Bonus video: