Dalas uzvratio udarac, Novicki čovjek odluke (video)

Košarkaši Dalasa izjednačili su na 1:1 u seriji velikog finala NBA lige, pošto su u gostima pobijedili Majami sa 95:93, iako su u posljednjoj četvrtini gubili i sa 15 poena razlike.
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.06.2011. 08:02h

Košem Dirka Novickog, 3.6 sekundi prije kraja, Dalas je savladao Majami 95:93 i izjednačio na 1:1 u seriji velikog finala NBA lige. Dvejn Vejd u posljednjem napadu nije uspio trojkom da donese pobjedu svom timu.

Njemački as je, tako, kompletirao sjajan preokret, nakon što je domaćin u posljednjoj četvrtini, na sedam minuta i 15 sekundi prije kraja, vodio 88:73. Dalas je, naime, do kraja meča dozvolio rivalu da postigne samo jedan koš iz igre, trojku Marija Čalmersa 24,5 sekundi prije kraja za izjednačenje 93:93. Dalas je uzeo tajm-aut, a u posljednjem napadu Džejson Kid je dodao loptu do Novickog, koji se spustio na ulaz, imao okret ulijevo i položio u koš.

“Ovo je, definitivno, bio veliki povratak. Nijesmo se predavali nijednog trenutka, to je velika stvar. Mi smo tim veterana, i nikad ne usletimo previše, kao što se ne utučemo kad ne ide dobro”, kazao je Novicki, koji je postigao posljednjih devet poena za Maverikse.

Interesantno, Novicki je pobjedonosni koš postigao povrijeđenom lijevom rukom. Njemac je povrijedio tetivu srednje prsta na prvom meču, kada je pokušao da ukrade loptu od Krisa Boša. Posljednja dva dana isprobavao je razne proteze i na kraju se zadovoljio malom, na donjem dijelu prsta.

Novicki je meč završio sa 24 poena 11 skokova, a u pobjedničkom timu istakli su se još Šon Merion postigao sa 20 poena, dok je Džejson Teri upisao 16 poena, uz veliki doprinos seriji u posljednjoj četvrtini. Srpski reprezentativac Predrag Stojaković nije mnogo doprinio pobjedi, pošto je proveo pet minuta na parketu, bez ijednog poena.

Najefikasniji u Majamiju bio je Dvejn Vejd sa 36 poena, Lebron Džejms je dodao 20 poena.

“Nijesmo igrali kako to obično radimo, zato su oni zaslužili pobjedu”, kazao je Vejd.

Treća utakmica igra se u nedjelju u Dalasu.

Majami – Dalas 93:95

Vejd 36 p, 5 sk, 6 as, Džejms 20 p, 8 sk – Novicki 24 p, 11 sk, 4 as, Merion 20 p, 8 sk, Teri 16 p)

Bonus video: