Riki Rubio dogovorio prelazak u Minesotu

Ugovor će zvanično biti potpisan kada završi finalna serija ACB lige, kada će biti i promocija, i do tada neće biti izjava ni sa jedne strane
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.06.2011. 06:21h

Nakon dvije godine čekanja, plejmejker Barselone i selekcije Španije Riki Rubio (20 godina, 192 centimetra) dogovorio je prelazaka u Minesotu, za koju igra naš reprezentativac Nikola Peković, objavio je „KFAN“ radio iz Mineapolisa.

Rubija, koji je 2009. godine izabran kao peti pik na draftu, „vukovi“ su htjeli odmah u svojim redovima, ali obeštećenje od 6 miliona dolara bilo je prepreka, pa je talentovani organizator igre ostao u Barseloni.

Ugovor će zvanično biti potpisan kada završi finalna serija ACB lige, kada će se obaviti i promocija, i do tada neće biti izjava ni sa jedne strane.

Dogovor su postigli generalni menadžer Minesote Dejvid Kan i Dan Fegan, menadžer Španca, koji zastupa i jednog od najboljih igrača NBA lige Dvajta Hauarda.

- Nemamo ništa novo da prijavimo - rekao je Majk Kristaldi, portparol Minesote.

Da je sve dpgovoreno, potvrđuje i činjenica da je najbolji igrač Timbervulfsa Kevin Lav na svom Tviteru napisao:

- Riki Rubio zar ne? Vjerovaću samo kada ga vidim.

Prije drafta 2009. godine Rubio je bilježio sjajne partije, ali u posljednje dvije sezone ne igra ni probližno kao do tada.

To pokazuje i statistika u Evroligi od svega 6,5 poena i 3,2 asistentcije na 20 mečeva.

Jedan od razloga blijedih igarama može biti i povreda stopala koja ga je dugo mučila ove sezone.

Međutim, i pored toga Kan je bio uporan i postigao dogovor oko dolaska 20-godišnjeg košarkaša.

Ostaje da se vidi na koliko godina će ugovor biti potpisan, ali će Španac dobiti garantovanih 3,5 miliona dolara u prvoj sezoni.

Prema NBA pravilima Minesota može Barseloni na ime obeštećenja da plati samo 500.000 dolara, a obeštećenje za Rubija sada iznosi 1,4 miliona dolara.

Nekoliko kompanija iz Mineapolisa je najavilo da će pomoći da se isplati preostali novac Kataloncima.

Bonus video: