Majami poveo u seriji protiv Dalasa

Džejms je za pobjednički tim zabilježio 24 poena, devet skokova i pet asistencija, a Vejd je na to dodao još 22 poena, 10 skokova i šest asistencija.
0 komentar(a)
Lebron Džejms, Foto: Beta AP
Lebron Džejms, Foto: Beta AP
Ažurirano: 01.06.2011. 07:58h

Ništa neobično se nije desilo u prvom meču velikog finala NBA lige - Majami je fantastičnom odbranom pobijedio Dalas i otvorio seriju na najbolji mogući način.

"Vrelina" je na Floridi slavila sa 92:84 nakon što je zadržala tim iz Teksasa na najmanji broj poena u ovogodišnjem plej-ofu. Naime, Dalas je iz igre šutirao svega 37 odsto, što je za "telad" i u procentima bila najgora šuterska noć u doigravanju.

"Odradili smo dobar posao. Bilo je važno je da već u prvom meču budemo ekipa. Sada se okrećemo pripremi za drugi meč, jer znamo da imamo još prostora za bolju igru", rekao je Lebron Džejms.

Kralj je meč završio sa 24 poena, devet skokova i pet asistencija, Dvejn Vejd je upisao dva manje, uz 10 uhvaćenih i šest podijeljenih lopti, dok je Kris Boš dodao 19 (uz devet skokova). Dvocifren učinak je imao i Mario Čalmers (12).

Dirk Novicki je predvodio Dalas (27 koševa), ali mu je i pukla tetiva na srednjem prstu lijeve ruke.

"Mi smo tim veterana i jedan poraz ne treba da nas poremeti. Nije se ništa desilo, i dalje imamo šansu da ispravimo stvari. Imamo još jedan meč u Majamiju i nikom od nas se ne ide kući sa dva poraza", kazao je Novicki.

Šon Merion je bio zapažen sa 16 pogodaka i 10 skokova, ali je teško prihvatio poraz. Zapažen je bio još samo Džejson Teri (12).

"Primili smo 92 poena i zadržali protivnika na 38 odsto šuta. To je za nas sve ovo vrijeme bio logičan put do pobjede. Ne i ovog puta", istakao je Merion.

Majami je ove sezone pobijedio svih devet mečeva na svom terenu u plej-ofu.

Majami - Dalas 92:84

Džejms 24 p, Vejd 22 p, 10 sk, Boš 19 p - Novicki 27 p, Merion 16 p, 1 sk, Teri 12 p

Bonus video: