Teodosić plaća 6.600 eura, ali igra treći meč

Teodosić je izjavio da se kaje zbog postupka, a njegovo ponašanje okarakterisano je kao uvredljivo i zbog toga je pošteđen veće kazne
0 komentar(a)
Miloš Teodosić, Foto: Reuters
Miloš Teodosić, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.05.2011. 16:00h

Reprezentativac Srbije i igrač Olimpijakosa Miloš Teodosić kažnjen je sa 6.600 eura zbog gađanja flašom vode navijača Panatinaikosa tokom drugog meča finala plej-ofa.

Ovu kaznu izrekao je Disciplinski sud Košarkaške federacije Grčke, koji je kaznio i Panatinaikos sa 10.000 eura zbog ubacivanja raznoraznih predmeta u teren (mobilni telefoni, baterije od mobilnih, kamenice, paljenja dimnih bombi).

Reprezentativca Srbije tokom odluke o kažnjavanju zastupao je nekedašnji igrač Prejaca, a sada pomoćnik u stručnom štabu Milan Tomić, dok je ispred aktuelnog Grčkog i evropskog šampiona bio njihov advokat.

Teodosić je izjavio da se kaje zbog postupka, a njegovo ponašanje okarakterisano je kao uvredljivo i zbog toga je pošteđen veće kazne.

Tako je reprezentativac Srbije izbegao suspenziju, pa će biti na raspolaganju Dušanu Ivkoviću u meču broj tri koji se sjutra igra u Pireju.

Panatinaikos je dobio prethodna dva meča i nalazi se na korak od odbrane trona.

Bonus video: