Real nudi Obradoviću 4,5 miliona eura po sezoni

Srpski stručnjak u Atini ima ugovor od tri miliona eura po sezoni, ali pitanje je da li kod njega novac ima presudnu ulogu
0 komentar(a)
Željko Obradović, Foto: ARHIVA VIJESTI
Željko Obradović, Foto: ARHIVA VIJESTI
Ažurirano: 27.05.2011. 17:16h

Nakon još jedne sezone u kojoj je bio daleko od evropske krune, u upravi Reala su odlučni u namjeri da na klupu dovedu Željka Obradovića, koji je 1995. godine "kraljevskom klubu" donio posljednju titulu najboljeg tima na Starom kontinentu.

Iako je srpski stručnjak nedavno izjavio da mu je lijepo u Panatinaikosu i da ne namjerava da napusti Atinu, u španskom klubu ne gube nadu da će ga privoljeti da se vrati nakon 14 godina.

Zato su izašli sa ponudom od 4,5 miliona eura po sezoni, a Obradović u redovima novog evropskog šampiona prima 1,5 miliona evropskih novčanica manje, prenose španski, litvanski i ukrajinski mediji.

Osim što idu na bogatu ponudu, u Realu igraju i na kartu da je za najtrofejnijeg evropskog trenera Madrid jedan od najljepših gradova u Evropi.

Međutim, pitanje je da li će novac igrati važnu ulogu u svemu ovome, jer su se Obradović i njegova porodica već odomaćili u glavnom gradu Grčke i nemaju potrebe da mijenjaju adresu.

Šta će od svega biti ostaje da se vidi, ali ono što je činjenica da je Obradović donio posljednja dva evropska trofeja u Madridi.

Titula prvaka Evrope osvojena je 1995, a Saporta kup 1997. godine. Od tada Madriđani poste kada su u pitanju trofeji van Španije.

Obradović je trenersku karijeru počeo u Partizanu 1991. godine, a trenirao je još Huventud, Real, Beneton i Panatinaikos.

Titule prvaka Evrope osvajao je sa Partizanom (1992), Huventudom (1994), Realom (1995) i Panatinaikosom (2000, 2002, 2007, 2009, 2011).

Bonus video: