Zaslužio sam poziv u reprezentaciju

Ne mogu reći da sam sigurno očekivao poziv, ali sam se potajno nadao. Mislim da sam igrama u Crvenoj zvezdi zaslužio poziv i zadovoljan sam što ću biti dio reprezentacije Crne Gore
0 komentar(a)
Boris Bakić, Foto: NLB LIGA
Boris Bakić, Foto: NLB LIGA
Ažurirano: 25.05.2011. 07:28h

Za razliku od starijeg brata Bojana, koji je za reprezentaciju Crne Gore debitovao avgusta 2008. godine protiv Bosne i Hercegovine i ostao zapisan da je dao prvi koš za nacionalni tim, Boris Bakić još nije imao tu čast.

Međutim, novi selektor Dejan Radonjić je pleja Crvene zvezde stavio na spisak kandidata koji konkurišu za odlazaka na Evropsko prvenstvo u Litvaniji (31. avgust - 18. septembar), čime mu se pruža velika šansa da bude među putnicima za debitantski nastup “crvenih” na velikim takmičenjima.

- Ne mogu reći da sam sigurno očekivao poziv, ali sam se potajno nadao. Mislim da sam igrama u Crvenoj zvezdi zaslužio poziv i zadovoljan sam što ću biti dio reprezentacije Crne Gore - kaže za “Vijesti” Bakić.

Dok je selektor bio Duško Vujošević, 25-godišnji košarkaš se nije odazvao na poziv zbog sukoba sa njim iz vremena provedenog u Partizanu. Sada je situacija drugačija.

- Prije dvije sezone se nisam odazvao pozivu, ali sada neće biti problema. Sigurno je da ću se pojaviti na okupljanju i pokušati da se kroz treninge i kontrolne utakmice izborim za mjesto među putnicima za Evropsko prvenstvo.

“Crveni” su deficitarni na spoljnim pozicijama, što Bakiću daje još veću šansu da ode na šampionat Starog kontinenta.

- Nisam, iskreno rečeno, ni gledao ko je na spisku. Nema sumnje da će konkurencija biti jaka, što samo može da bude od koristi i igračima i reprezentaciji. Kroz pripreme će svi dobiti šansu da se dokažu i sigurno je da će stručni štab izabrati najbolje.

U aprilu prošle godine na meču sa FMP-om, Bakić je doživio tešku povredu koljena. Uslijedila je operacija i period oporavka, a na teren se vratio nakon deset mjeseci. Prvi meč nakon povrede odigrao je 5. februara 2011. protiv Cibone u Zagrebu.

- Povreda je bila teška, a period oporavka dug. Međutim, uspio sam sve to da prebrodim, bio sam psihički jak, imao sam veliku želju da se vratim na teren, što sam i uspio. Zadovoljan sam igrama koje sam pružao po povratku i mislim da sam opravdao očekivanja svih u klubu.

Crvena zvezda je uspjela u trci sa Zadrom da izbjegne posljednje mjesto i ispadanje iz NLB lige, ali kroz domaći šampionat nije uspjela da se opet domogne regionalnog takmičenja.

- Imali smo dosta problema unutar kluba tokom NLB lige i Superlige. Sigurno da nam niko prije početka Superlige nije davao šansu da se borimo za plasman među četiri najbolja tima, a eto jedna lopta je odlučivala da ne budemo treći - zaključio je Bakić.

Slobodan u izboru nove sredine

Završetkom sezone i Bakiću je istekla ugovorna obaveza sa klubom sa Malog Kalemegdana i slobodan je u izboru nove sredine.

- Istekao mi je ugovor sa Crvenom zvezdom, a još nisam razmišljao šta i kako dalje. Nije isklučeno ni da ostanem u redovima „crveno-bijelih”, mada se ovdje još nije formirala uprava i ne znam kakvo će stanje biti. Sada ću prvo da se odmorim, pa da krenem sa trenizima da bih spremno dočekao okupljanje reprezentacije, a valjda će do tada stići neka ponuda za nastavak karijere - objasnio je 25-godišnji košarkaš.

Bonus video: