Dalas korak od velikog finala

Regularni dio utakmice u Oklahomi završen je rezultatom 101:101, da bi Dalas u produžetku slavio sa 11:4.
57 pregleda 0 komentar(a)
Dirk Novicki, Foto: Beta AP
Dirk Novicki, Foto: Beta AP
Ažurirano: 24.05.2011. 09:23h

Dalas je pobijedio Oklahomu u gostima poslije produžetka sa 112:105 i tako poveo sa 3:1 u pobjedama u finalnoj seriji Zapadne konferencije plej-ofa NBA lige.Nakon druge uzastopne pobjede u gostima „divljim teladima” je potreban još samo trijumf da se plasiraju u veliko finale. Prva prilika je u noći između srijede i četvrtka u Dalasu.

- Radili smo izuzetno naporno da dobijemo ove dvije utakmice u gostima, ali ništa nije garancija da ćemo dobiti ponovo. Mi to dobro znamo - rekao je trener Dalasa Rik Karlajl.

Regularni dio utakmice u Oklahomi završen je rezultatom 101:101, da bi Dalas u produžetku slavio sa 11:4. Domaćin je vodio veći dio susreta, čak i sa 15 poena razlike pet minuta prije kraja, ali je u finišu utakmice Dirk Novicki donio produžetak Dalasu.

- Ne pamtim kada smo posljednji put napravili ovakav preokret. Odigrali smo odličnu odbranu, a kada smo izborili produžetak, bili smo puni samopouzdanja - kazao je Njemac i dodao:

- Mi smo grupa veterana sa mnogo posebnih i specijalnih priča. I mnogi od ovih momaka sanjaju da igraju finale NBA lige. Sada smo objedinjeni zbog tog cilja.

Novicki je meč završio sa 40 poena, dok su pored njega u gostujućem timu samo još dva igrača imala dvocifren učinak - Džejson Teri je ubacio 20, a Džejson Kid 17.

Dalas, zanimljivo, nije bio u vođstvu dok Novicki nije pogodio prvo od dva slobodna bacanja u 16. sekundu produžetka.

- Bez dileme, ovo je težak poraz. Ovo zaista boli - istakao je trener Oklahome Skot Bruks.

Ekipu Oklahome predvodio je Kevin Djurent sa 29 koševa i 15 skokova. „Dabl-dabl” učinak imao je i Serž Ibaka, koji je upisao 18 pogodaka i 10 uhvaćenih lopti, dok je Rasel Vestbruk dodao 19 poena.

- Nije još gotovo - izustio je Djurent.

Rezultat

Oklahoma - Dalas 105:112 - nakon produžetka

Djurent 29 p, 15 sk, Vestbruk 19 p, Ibaka 18 p, 10 sk - Novicki 40 p, Teri 20 p, Kid 17 p.

Bonus video: