Šiškauskas odbio da se vrati u reprezentaciju

Rekao sam "doviđenja" nacionalom timu nakon Olimpijskih igara u Pekingu i mislio sam da se ta priča posle toga neće više pominjati. Od tada me pitaju dva puta godišnje da li ću se vratiti
0 komentar(a)
Ramunas Šiškauskas, Foto: Www.cskabasket.com
Ramunas Šiškauskas, Foto: Www.cskabasket.com
Ažurirano: 23.05.2011. 11:18h

Najavio je prije nekoliko dana predsjednik KS Litvanije Vladas Garastas da će pokušati da za predstojeće Evropsko prvenstvo vrati tri iskusna igrača u nacionalni tim.

U pitanju su Ramunas Šiškasukas, Šarunas Jasikevičijus i Rimantas Kaukenas kao zamjene za povrijeđene Linasa Kleizu, krilnog centra Toronta, beka Žalgirisa Martinasa Pocijusa i krilo Armani Džinsa Jonasa Maciulisa.

Međutim, i prije nego što je pokuša da stupi u kontakt sa pomenutom trojicom, već je uslijedilo jedno NE.

Krilo CSKA Moskve Ramunas Šiškasukas je izjavio da je reprezentacija za njega završena priča.

- Rekao sam "doviđenja" nacionalom timu nakon Olimpijskih igara u Pekingu i mislio sam da se ta priča posle toga neće više pominjati. Od tada me pitaju dva puta godišnje da li ću se vratiti. Čuo sam da me Vladas Garastas pozvao da se vratim, a ja mogu još jednom da ponovim da ne želim to da uradim. Neću promijeniti svoju odluku - rekao je Šiškauskas.

Nije se dugo čekalo da Garastas odgovori na izjavu bivšeg reprezentativca.

- Ako ne dođe, onda neće doći. Obratio sam se igraču koji je odrastao u Litvaniji, koji je u ovoj zemlji imao sve uslove da se bavi sportom. Sada je nacionalnom timu teško i potrebna mu je pomoć. Ovu situaciju mogu da upredim samo sa borbom za nezavisnost Litvanije 1918. godine. Tada su ljudi položili svoje glave za ovu zemlju. Tada je bilo mnogo teže nego sada. Sada on (Šiškauskas) može da dođe i da razgovara sa trenerom o ulozi u timu i opterećenju. Mislim da to nije teško. Ukoliko on drugačije misli onda ja nemam ništa više da vam kažem. Ako smo ga pitali da se vrati onda to znači da je to bilo neophodno. Godine 1939 (Litvanija je bila domaćin Evrobasketa i osvojila zlato) imali smo opciju da u tim dovedemo nekoliko Litvanskih imigranata iz Amerike. Sada ne moramo da ih dovodimo iz Amerike. Stvari su sada mnogo jednostavnije. To znači da neko treba da dođe iz Moskve, ako to ne uradi onda ja ne mogu ništa da vam kažem - bio je pomalo ljutit prvi čovjek litvanske košarke.

Bonus video: