Aleksandar Džikić preuzima Zagreb?

Pozivajući se na pouzdane izvore, portal piše da se Džikić već sve dogovorio sa upravom "mrava", koji će naredne sezone igrati u Evroligi
70 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Džikić, Foto: NLB LIGA
Aleksandar Džikić, Foto: NLB LIGA
Ažurirano: 22.05.2011. 11:45h

Ako je vjerovati pisanju portala talkbasket.net, Aleksandar Džikić, trener Krke, na kraju sezone preuzima Zagreb.

Džikić je u žižu javnosti došao sjajnim rezultatima sa timom iz Novog Mesta. Plasirao se na fajnl-for NBL lige, a osvojio je trofej u Čelendž kupu i ima velike šanse da osvojio titulu u Sloveniji.

Pozivajući se na pouzdane izvore, portal piše da se Džikić već sve dogovorio sa Zagrebom, koji će naredne sezone, najvjerovatnije, igrati u Evroligi.

Srpski stručnjak bi sa sobom u redove "mrava" poveo i Amerikanca Krisa Bukera kao zamjenu za Luku Žorića, koji će od ljeta postati član Unikahe, i kao podršku za Karija Kasuna.

Džikić je nedavno izabran za selektora reprezentacije Srbije do 20 godina, koju u julu čeka Evropsko prvenstvo u Španiji.

Talkbasket piše da je Džikić jedan od najperspektivnijih trenera u Evropi i da je postao prvi trener sa Starog kontinenta koji je postao pomoćnik u NBA ligi (Minesota 2005. godine), a da prethodno nije imao iskustvo radeći u SAD.

Trenersku karijeru Džikić je počeo u Beovuku 1997. godine, potom je bio pomoćnik u Partizanu i Minesoti, a januara 2008. godine postao je trener Olimpije.

Na klupi Ljubljančana se zadržao samo do decembra iste godine, a Krku je preuzeo prije dvije godine.

Bonus video: