Milko Bjelica napušta Litvos ritas

Osim 26-godišnjeg krilnog centra iz kluba idu turski internacionalac Cemal Nalga, Amerikanac Darel Eugen Stravberi i najvjerovatnije Bosanac Kenan Bajramović
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.05.2011. 10:43h

Nakon što im je najveći rival Žalgiris "oteo" titulu (trijumf u seriji 4-1), čelnici Litvos ritasa su odlučili da naprave rez u ekipi, pišu litvanski mediji.

Predsjednik kluba Gedvidas Vainauskas je saopštio da će klub napustiti naš reprezentativac Milko Bjelica, turski internacionalac Cemal Nalga, Amerikanac Darel Eugen Stravberi i najvjerovatnije Bosanac Kenan Bajramović.

- Razočaran sam načinom na koji smo izgubili titulu. Posebno razočarenje finalne serije bio je Bjelica, kome je očigledno nedostajalo strasti i borbe. Zbog toga će on zajedno sa Nalgom i Stravberijem napustiti klub, a sa njima će, najvjerovatnije, i Bajramović - istakao je Vainauskas.

Od stranaca u ekipi će ostati Aleksandar Rašić i Australijanac Bred Njuvli, a neizvjestan je status domaćih igrača Arturasa Jomantasa i Simasa Jasaitisa.

- Jomantas je bio samo nekadašnja sjenka odličnog igrača - bio je kratak Vainauskas.

Pitanje je da li će na klupi i naredne sezone ostati Darijus Maskolijunas, za koga je Vainauskas rekao da nije moga da pronađe način da mobilizuje ekipu u fnalnoj seriji, iako je bio dobar kada je dobio šansu.

Bjelica je u Litvos ritas došao iz Kelna 2008. godine.

Bonus video: