Garastas vraća Šiškauskasa, Jasikevičijusa i Kaukenasa?

Izostanak zbog povrede Linasa Kleize, Martinasa Pocijusa i Jonasa Maciulisa, Vladas Garastas namjerava da nadoknadi sa tri iskusna igrača
0 komentar(a)
Šarunas Jasikevičijus, Foto: REUTERS
Šarunas Jasikevičijus, Foto: REUTERS
Ažurirano: 20.05.2011. 16:55h

Litvanija će od 31. avgusta do 18. septembra biti domaćin Evropskog prvenstva, a već sada je jasno da će imati male šanse da napravi značajniji rezultat, jer će biti silno oslabljena.

Nastup su zbog povreda nastup su otkazali Linas Kleiza, krilni centar Toronta, bek Žalgirisa Martinas Pocijus i krilo Armani Džinsa Jonas Maciulis.

Zato je predsjednik KS Litvanije Vladas Garastas krenuo u (ne)moguću misiju da u reprezentaciju vrati krilo CSKA Moskve Ramunasa Šiškauskasa, beka Montepaskija Rimantasa Kaukenasa i pleja Fenerbahčea Šarunasa Jasikevičijusa.

Dok druga dvojica nisu ništa pričala o povratku u nacionalni tim, Šiškauska se 2008. godine, nakon Olimpijskih igara u Pekingu, povukao iz reprezentacije i nekoliko dosadašnjih pokušaja da se vrati ostali su bez rezultata.

- Bez Linasa smo sigurno izgubili 20 poena po utakmici, ali sam siguran da možemo da osvojimo medalju. Potrebno je da se u reprezentaciju vrate Šiškauskas, Kaukenas i Jasikevičijus. Narednih dana pokupšaću da ih ubijedim da pomognu reprezentaciji na ovom važnom takmičenju - rekao je Garastas za litvanske medije.

Bonus video: