Pau Gasol definitivno igra u Litvaniji

Odlični NBA as želi da sa "crvenom furijom" izvadi vizu za Olimpije igre u Londonu i tu stavi tačku na reprezentativnu karijeru
0 komentar(a)
Pau Gasol, Foto: REUTERS
Pau Gasol, Foto: REUTERS
Ažurirano: 20.05.2011. 16:27h

Selektor Španije Serđo Skariolo zadovoljno trlja ruke. Nakon što je bek/krilo Portlanda Rudi Fernandez najavio da će igrati na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, isti odluku saopštio je i centar Los Anđeles Lejkersa Pau Gasol.

Nakon što su "jezerdžije" neočekivano završile nastup u plej-ofu od Dalasa, Gasol je istakao da ima dovoljno vremena da se odmori i da pomogne selekciji Španije da na šampionatu Starog kontinenta napravi što bolji rezultat i da pokuša da izvadi izu za Olimpijske igre u Londonu, gdje bi centar L. A. Lejkersa stavio tačku na reprezentativnu karijeru.

On ima obaveza u Los Anđelesu još nekoliko nedelja i kada se vrati zajedno sa Fernandezom će organizovati konferenciju za štampu i zvanično saopštiti odluku da se vraća u dres sa nacionalnim grbom.

"Crvena furija" u Litvaniji brani zlato osvojeno prije dvije godine u Poljskoj, a Gasol je propustio prošlogodišnje Svjetsko prvenstvo u Turskoj, jer je bio umorna pošto tri godine nije imao vremena da se odmori.

Španija je u Turskoj poražena u četvrtfinalu od Srbije (92:89) nakon trojke Miloša Teodosića sa skoro osam metara.

Bonus video: