Barani žele popravni ispit

Pritisak je dodatno opteretio moje mlade igrače, a potpuno sam siguran da će na domaćem parketu i slika na terenu biti drugačija", istakao je trener Mornara Đorđije Pavićević.
0 komentar(a)
Đoko Pavićević, Foto: ZORAN ĐURIĆ
Đoko Pavićević, Foto: ZORAN ĐURIĆ
Ažurirano: 19.05.2011. 22:22h

Budućnost je u prvom meču finalne serije pokazala svoje pravo lice, a Mornar želi da popravi utisak pred svojim navijačima. Sigurno dupke ispunjena “ Topolica” i motiv koji je uvijek veći na domaćem parketu garantuju znatno uzbudljiviju utakmicu.

"U prethodnom meču nismo ličili na sebe. U svim segmentima igre šampion je bio bolji, a i te kako je bila vidljiva njegova dominacija u reketu. Budućnost je favorit, ali i mi moramo da pokažemo da se s pravom nalazimo u velikom finalu. Pritisak je dodatno opteretio moje mlade igrače, a potpuno sam siguran da će na domaćem parketu i slika na terenu biti drugačija. Vjerujem da će nas i šut sa distance služiti znatno bolje nego u prethodnom meču", istakao je trener Mornara Đorđije Pavićević.

Talentovani Nikola Ivanović, koji je pozvan u čak tri nacionalne selekcije, bio je pravi lider Mornara u ubjedljivom porazu.

"Psihološki pritisak, rival koji je ove sezone blistao u svim takmičenjima u kojima je nastupao, gostujući parket..., samo su neki od razloga zbog kojih smo doživjeli ubjedljiv poraz. Moramo da pokažemo svima koliko vrijedimo, iako je Budućnost apsolutni favorit", naglasio je Ivanović.

Naporna sezona koju su imali košarkaši Budućnosti polako se bliži kraju. Ako se gleda premijerni meč borbe za titulu, onda se Baranima ništa dobro ne piše.

"U prvom meču smo opravdali ulogu favorita. Sigurno da će sada biti teže, jer će oni pokušati da se iskupe za ubjedljiv poraz, ali vjerujem da ćemo slaviti i u ovom duelu. Da bismo do toga došli, moramo svih 40 minuta da igramo maksimalno angažovano, kao što je bio slučaj u utorak. Vjerujem da će tako biti i da ćemo doći do novog trijumfa", jasan je Bojan Dubljević, centar Budućnosti.

Na pitanje da li je očekivao jači otpor Barana u “Morači”, talentovani centar je bio jasan.

"Igrali su onoliko koliko smo im mi dozvolili. Odbrana je bila sjajna, napad dobar, pa otuda i ubjedljiva pobjeda. Oni će pokušati sve da učine finalnu seriju zanimljivijom, ali sve zavisi od nas", zaključio je Dubljević.

Bonus video: