Radonjić pozvao braću Bakić i Sekulića

Na spisku drugog selektora „crvenih“ našli su se igrači koji nisu bili u timu dok je reprezentaciju vodio Duško Vujošević - braća Bojan i Boris Bakić, kao i Blagota Sekulić
100 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: FIBA Europe/Aldis Neimanis
Dejan Radonjić, Foto: FIBA Europe/Aldis Neimanis
Ažurirano: 19.05.2011. 14:51h

Selektor košarkaške reprezentacije Dejan Radonjić objavio je spisak od 24 igrača koji će konkurisati za Evropsko prvenstvo u Litvaniji (31. avgust - 18. septembar).

Na spisku drugog selektora "crvenih" našli su se igrači koji nisu bili u timu dok je reprezentaciju vodio Duško Vujošević - braća Bojan i Boris Bakić, kao i Blagota Sekulić.

Kao što je poznato, Boris Bakić i Sekulić su javno saopštili da neće igrati za Crnu Goru sve dok je selektor Vujošević zbog nesporazuma koje su imali u Partizanu, a stariji Bakić je igrao samo u prvoj godini u B diviziji.

Radonjić je na širi spisak uvrstio i najveće crnogorske talente - Marka Todorovića iz španskog Huventuda, Bojana Dubljevića iz Budućnosti, Nikolu Ivanovića i Nemanju Radovića iz Mornara, te Nemanju Đurišića, koji je nedavno postao član američkog Univerziteta Džordžija.

Oni će, doduše, prvo igrati za mladu, odnosno juniorsku reprezentaciju.

Ostali igrači su i do sada bili članovi "crvenih". Predvodiće ih najiskusniji košarkaš Vlado Šćepanović, koji je sa reprezentacijom SRJ bio svjetski i evropski prvak, te centar Minesote i kapiten nacionalnog tima Nikola Peković.

Reprezentacija se okuplja 18. jula i odmah putuje na Zlatibor, gdje će sprovesti do 4. avgusta. Od 6. do 10. avgusta Crna Gora će nastupati na turniru u Ljubljani, na kojem će, pored Slovenije, učestvovati i Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina i Makedonija.

Od 11. do 18. avgusta "crveni" će biti u Crnoj Gori, a nakon toga planirano je učešće na turniru u Skoplju, na kojem će još nastupiti Makedonija, Poljska i Bugarska.

Posljednju provjeru uoči šampionata Starog kontinenta, Peković i drugovi će imati na turniru u Istanbulu 24. i 25. avgusta, u konkurenciji Turske, Bugarske i BiH.

Za 27. avgust zakazana je posljednja prijateljska utakmica sa selekcijom Turske, a reprezentacija 28. avgusta iz Istanbula putuje u Viljnus.

Rivali u grupi C Evropskog prvenstva u Alitusu su Grčka, Hrvatska, Makedonija, Bosna i Hercegovina i selekcija koja plasman na Eurobasket izbori kroz dodatne kvalifikacije (Portugal, Mađarska ili Finska).

Prvi meč na šampionatu, Crna Gora igra protiv Makedonije 31. avgusta. Plasman u drugu fazu takmičenje izboriće tri prvoplasirane selekcije iz grupe.

U stručnom štabu, pored selektora Radonjića, nalaze se savjetnik Duško Vujošević, skaut Milan Minić, treneri Boško Radović, Igor Jovović i Dragan Radović, kondicioni treneri Vladimir Koprivica i Dragan Gačević, ljekari Milan Mijović i Saša Radović, fizioterapeuti Periša Čagorović i Saša Burić, te ekonom Darko Savić.

SPISAK

1. Omar Kuk (Unikaha, Španija)

2. Goran Jeretin (Lokomotiva Kuban, Rusija)

3. Vladimir Mihailović (Budućnost)

4. Boris Bakić (Crvena zvezda, Srbija)

5. Bojan Bakić (Riga, Letonija)

6. Vladimir Šćepanović (Panelionios, Grčka)

7. Suad Šehović (Bosna, Bosna i Hercegovina)

8. Sead Šehović (Budućnost)

9. Vujadin Subotić (Crvena zvezda, Srbija)

10. Vladimir Dašić (Lotomatika Roma, Italija)

11. Miloš Borisov (Hemofarm, Srbija)

12. Milko Bjelica (Litvos ritas, Litvanija)

13. Vladimir Dragičević (Kaha laboral, Španija)

14. Nikola Vučević (Univerzitet Južna Karolina, SAD)

15. Nikola Peković (Minesota, SAD)

16. Slavko Vraneš (Uniks, Rusija)

17. Vladimir Golubović (Banvit, Turska)

18. Ivan Maraš (Hemofarm, Srbija)

19. Blagota Sekulić (Vanoli Braga Kremona, Italija)

20. Bojan Dubljević (Budućnost)

21. Nikola Ivanović (Mornar)

22. Marko Todorović (Huventud, Španija)

23. Nemanja Radović (Mornar)

24. Nemanja Đurišić (Univerzitet Džoržija, SAD)

Bonus video: