Osveta Majamija

Lebron Džejms je pokazao da je konačno postao igrač za velike utakmice - Kralj je postigao devet od svojih 29 poena u posljednja četiri i po minuta
0 komentar(a)
Lebron Džejms, Foto: Beta/AP
Lebron Džejms, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.05.2011. 08:19h

Majami je u pravom trenutku pronašao rješenje za rebus zvani Čikago. U petom okršaju u sezoni, "vrelina" je napokon porazila "bikove" (85:75) i izjednačila rezultat u finalu Istoka na 1:1.

Druga najvažnija stvar je što je Lebron Džejms pokazao da je konačno postao igrač za velike utakmice - Kralj je postigao devet od svojih 29 poena u posljednja četiri i po minuta, uključujući i trojku za 76:73, nakon koje se domaći nisu ni približili...

- Serija je tek počela. Srećni smo što smo uspjeli da pobijedimo ovdje, ali rezultat je tek 1:1 - rekao je Džejms, koji je upisao i 10 skokova i pet asistencija.

Dvejn Vejd je ubacio 24 koša, a jedan od ključnih igrača u pobjedi bio je Judonis Haslem. Krilni centar, koji je propustio gotovo cijelu sezonu zbog povrede, bio je, kao po običaju, odličan u odbrani, a stigao je da upiše i 13 pogodaka.

- On je veliki ratnik - poručio je trener Erik Spolstra.

Derik Rouz je predvodio Bulse sa 21 poenom, ali je u posljednjoj četvrtini postigao svega dva. MVP lige je, naravno, bio razočaran.

- Ne možemo da dozvolimo da ponovo odigramo ovako. Pustili smo ih da daju lake koševe, posebno iz kontri - naglasio je Rouz, koji je imao i osam asistencija i šest uhvaćenih lopti.

Uz njega je samo Luol Deng imao dvocifren košgeterski učinak, ali je on 11 od svojih 13 koševa ubacio u prvoj četvrtini, koju je zaključio trojkom sa svoje polovine terena.

Treći meč finala Istoka igra se tek u noći između nedjelje i ponedjeljka na Floridi.

Rezultat - finale Istoka: Čikago - Majami 75:85 (ouz 21 p, 8 as, 6 sk - Džejms 29 p, 10 sk, Vejd 24 p, 9 sk) - rezultat u seriji 1:1.

Bonus video: