Nadu niko ne može da im uzme

Dok god postoji nada, mi se nećemo odreći borbe. Mirna glava, veliko srce i talenat nekad mogu biti veći od uloge apsolutnog favorita
0 komentar(a)
Đoko Pavićević, Foto: ARHIVA VIJESTI
Đoko Pavićević, Foto: ARHIVA VIJESTI
Ažurirano: 16.05.2011. 19:44h

Nakon ligaškog dijela takmičenja i mečeva u okviru Superlige i polufinala plej-ofa, došlo je vrijeme da se svode računi.

Mornar nije ove sezone savladao Podgoričane, naprotiv, Budućnost je u oba duela prilično lako došla do trijumfa.

- Ostvarili smo cilj, igramo u finalu, došli smo do završnice Balkanske lige i mirno dočekujemo finale. Ova mlada ekipa, uz nekoliko iskusnijih igrača, je već sada dokazala da posjeduje potencijal i kvalitet. Ako me pitate postoji li mogućnost da titula promjeni vlasnika, onda moram reći da su Podgoričani apsolutni favoriti. Međutim, dok god postoji nada, mi se nećemo odreći borbe. Mirna glava, veliko srce i talenat nekad mogu biti veći od uloge apsolutnog favorita - kategoričan je kapiten Mornara Radovan Pešić.

Trener Đorđije Pavićević je sa svojim učenicima stigao na korak od velikog uspjeha. Najvažnija prepreka je ujedno i najteža. Kako se suprotstaviti ekipi koja važi za apsolutnog favorita?!

- Ne želimo da prijetimo, jer dobro znamo ko nam je protivnik. Mnogi su prije par godina bili skeptici i dovodili u pitanje našu filozofiju, a mi smo mirno i strpljivo gradili tim i igru. Ova sezona je pokazala da nismo pogriješili u procjeni i da smo na pravom putu. Rival je Budućnost, šampion naše zemlje i ekipa koja je ove sezone takođe pokazala koliko vrijedi. Prednost leži u činjenici da nismo opterećeni bremenom favorita i da želimo da se pokažemo u što boljem svjetlu - istakao je trener Mornara.

Bonus video: