Galinari igra na Evropskom prvenstvu

Povratak u reprezentaciju najavili i Andrea Barnjani i Marko Belineli, pa će Simone Pjaniđani na raspolaganju ima respektabilan tim
0 komentar(a)
Danilo Galinari, Foto: REUTERS
Danilo Galinari, Foto: REUTERS
Ažurirano: 16.05.2011. 17:27h

Danilo Galinari, 22-godišnje krilo Denvera, odmara se nakon završetka obaveza u NBA ligi i pravi planove da pomogne selekciji Italije na predstojećem Evrospkom prvenstvu u Litvaniji (31. avgust - 18. septembar).

Prošle godine u kvalifikacijama za EP povrede su ga omele da se odazove pozivu Simone Pjaniđanija, ali sada je sve uredu i ne želi da propusti veliko takmičenje.

- Trenutno sam na odmoru, nakon toga idem u Kinu u sklopu NBA programa, pa ću se po povratku priključiti reprezentaciji - rekao je Galinari.

Igranje u nacionalno timu ovog ljeta najavili su krilni centar Toronta Andrea Barnjani i bek Nju Orleansa Marko Belineli.

Tako će Pjaniđani na okupu imati respektabilan sastav, čime Italiji rastu šanse da pokuša da ponovi uspjeh iz 1999. kada je bila prvak Evrope ili 2003. godinu kada se domogla bronze.

Od te 2003. Italija nije bila na pobjedničkom postolju, a najbliže tome došla je prije četiri godine kada im je izmaklo četvrtfinale, pa je propustila kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u Pekingu 2008. godine.

Galinari je u NBA ligi od 2008. godine kada je napustio sadašnji Armani Džins, a tadašnju Olimpiju Milano.

Bonus video: