Bogut u Ciboni?

„U stalnom smo kontaktu sa Andrijom i njegovim ocem Mišom. Kao pravi patrioti, oni žele pomoći Ciboni, i to bez naknade, samo uz plaćeno osiguranje“, kazao je direktor kluba Antunović
57 pregleda 0 komentar(a)
Bogut, Foto: Reuters
Bogut, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.05.2011. 12:40h

Kako piše hrvatski "Večernji list", rukovodstvo zagrebačke Cibone je u stalnim kontaktima sa Endrju Bogutom koji je izrazio veliku želju da zaigra za Cibose ukoliko dođe do sve izvjesnijeg "lok auta" u NBA ligi.

„U stalnom smo kontaktu sa Andrijom i njegovim ocem Mišom. Kao pravi patrioti, oni žele pomoći Ciboni, i to bez naknade, samo uz plaćeno osiguranje“, kazao je direktor kluba Zdenko Antunović

U Ciboni se nadaju da će Australijanac hrvatskog porijekla odigrati i čitavu sezonu, ako se "lok aut" oduži. Večernji list navodi ako je Divac mogao igrati za Crvenu zvezdu (doduše, samo dvije utakmice), zašto Bogut ne bi za Cibonu. Obje strane bi imale koristi, Cibona bi dobila odličnog centra i publicitet, a Bogut bi mogao održavati igračku formu do početka NBA lige.

„Bogut nam nije svoj eventualni dolazak uslovljavao igranjem u Evroligi. Mi pozivnicu za Evrokup praktično imamo, ali ne odustajemo ni od traženja pozivnice za Evroligu. Obećao nam je da neće doći sam, već s još jednim ili dvojcom NBA igrača“, dodao je Antunović.

Bogut je došao u NBA 2004. godine kao prvi pik na draftu koga je izabrao Milvoki.

Bonus video: