Memfis izborio majstoricu (video)

Ne samo da je ovo je prvi put u klupskoj istoriji da je Memfis dobio meč kojim je izbjegao eliminaciju, već su Grizliji i postali najbolja osmoplasirana ekipa Zapada u plej-ofu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.05.2011. 07:28h

U dosadašnjem toku plej-of serije NBA lige jedino će Memfis i Oklahoma siti igrati svih sedam mečeva – Memfis je u noći između petka i subote na svom parketu savladao Tander 95:83, i izborio majstoricu.

U finišu druge četvrtine Oklahoma je vodila sa rekordnih 54:41, i činilo se da gosti hitaju ka pobjedi i finalu Zapada. Međutim, Memfis je pokazao zube, trojkom O Džej Meja poveo je 68:65, dva minuuta i 10 sekundi do kraja i više nije ispuštao vođstvo.

„Znam da kritičari smatraju da nemamo šansi u majstorici, da su govorili da ćemo dobiti šesti meč, a da govore da će Oklahoma slaviti u sedmom. Ali, ništa još nije gotovo, moramo da idemo tamo da pobijedimo, i jedva čekam meč da taj meč počne“, kazao je trener Memfisa Lionel Holins.

Ne samo da je ovo je prvi put u klupskoj istoriji da je Memfis dobio meč kojim je izbjegao eliminaciju, i da igra uopšte najbolje razigravanje do sada, već su Grizliji i postali najbolja osmoplasirana ekipa Zapada u plej-ofu.

„Ovo smo željeli, majstoricu, odnosno meč koji nas može odvesti u finale Zapada. To je važno. Dobro se osjećam, ali posao nije završen. Znamo da će biti teško u Oklahomi, ali idemo tamo da pobijedimo. Vjerujemo da možemo do uspjeha, tome smo sve podredili“, riječi su Zaha Rendolfa, koji je sa 30 poena i 13 skokova bio najbolji pojedinac meča.

O Džej Mejo je dodao 16 poena za Memfis, a dabl-dabl učinak u domaćoj ekipi imao je i Majk Konli sa 11 poena i u plej-ofu rekordnik 12 asistencija.

Rasel Vestbruk je predvodio poraženi tim sa 27 poena, Džejms Harden je dodao 14. Vodeći strijelac regularnog dijela sezone, Kevin Djurent imao je najslabiji učinak u plej-ofu od svega 11 poena, sa očajnim šutem iz igre (3-14), posebno za tri poena (1-9).

“Ovaj meč sam počeo potpuno odsutno, i nakon toge je sve krenulo nizbrdo. Bilo je frustrirajuće. Majstorica na našem terenu će biti teška . Ali, jedva čekam taj meč”, kazao je Djurent.

Vestbruk ne smatra da je u šestom meču propuštena velika prilika za prolaz u finale Zapada.

“Imamo još jednu utakmicu, i moramo biti spremni da je riješimo u svoju korist”, dodao je Vestbruk.

Sedmi meč igra se u nedjelju u Oklahomi, a pobjednik će u finalu Zapada igrati protiv Dalasa.

Memfis – Oklahoma 95:83 (Rendolf 30 p, 13 sk, Konli 11 p, 12 as – Vestbruk 27 p) - Rezultat u seriji je 3-3

Bonus video: