Meč lopta za Budućnost i Mornar

"Plave" samo čudo može spriječi da i u Ulcinju slave, Lovćen želi da prekine crnu seriju od pet uzastopnih poraza od Barana
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.05.2011. 13:00h

Budućnost i Mornar su u prvim mečevima polufinala plej-ofa ostvarili pobjede i napravili prvi korak ka finalu. SJutra veče u revanšima na gostujućim terenima imaju priliku da riješe sve dileme.

Lovćen - Mornar (subota, 19 sati)

Lovćen nema sreće u mečevima sa Mornarom ove sezone. Pretrpio je svih pet poraza, a svi su bili u neizvjesnoj završnici. Cetinjanima je jasno da su Barani favoriti, ali pokušaće sve da produže polufinalnu seriju.

"Mornar je apsolutni favorit. Mi smo napravili sjajan rezultat ulaskom u Superligu i plasmanom u polufinale plej-ofa. Mislim da je ovo naš maksimum u ovom trenutku", kaže Miodrag Kadija, trener Lovćena.

Nakon teškog, uzbudljivog i neizvjesnog meča, Barani su stigli do trijumfa u prvom meču polufinala plej-ofa.

Na putu do finala ostala je da ostvare još jedan trijumf sa odličnom ekipom Lovćena. Mornar je ove sezone znao da odigra dobro na Cetinju i slavi.

Ulog je sada drugačiji, a Lovćen je pokazao da ima tim koji zna šta želi i hoće.

"Osim umora, dodatno nas je u prethodnom duelu opteretila i prednost domaćeg parketa, a sada tu vrstu barijere imaju Cetinjani. Moraju trijumfovati ukoliko žele da sačuvaju nadu za plasman u finale. Nema nepoznanica, taktičkih varijanti ili iznenađenja koja mogu presuditi u predstojećem meču. Dobro se poznajemo, znamo ko koliko može i želimo da pitanje putnika u finale riješimo na gostujućem parketu", kategoričan je bek Mornara Ivan Jelenić.

Ulcinj - Budućnost (subota, 20)

Ulcinj je imao nesreću da se u polufinalu plej-ofa sastane sa ekipom Budućnost, pa su mu šanse za finale u domentu teorije.

Da su kvalitetniji tim, Podgoričani su pokazali u prvom duelu, ali izabranici Nikole Milatovića žele da na oproštaju od navijača prikažu dobru partiju.

"Očekujem lijepu košarkašku predstavu u kojoj ćemo mi prikazati dobru igru. Budućnost je apsolutni favorit, ali mi smo mnogo puta ove sezone pokazali da imamo kvalitet. Drugo poluvrijeme iz “Morače” je model kako treba da igramo. Pozivam publiku da nam pomogne, a mi ćemo dati sve od sebe da se na najljepši mogući način oprostimo od njim. Imamo veliki motiv, a ovaj duel treba da bude kruna sezone", objašnjava Radoje Đurković, krilni centar Ulcinja.

Budućnost želi da već u revanšu riješi pitanje prolaska u finale, a po onome što je u srijedu viđeno u “Morači” to je realno i očekivati.

"Neće biti nimalo lako, ali očekujem da ćemo ostvariti pobjedu i nastaviti put da cilju, a to je osvajanje titule. U prvom meču smo igrali dobro u samo poluvremenu, ali smo se u nastavku opustili što su oni iskoristi i smanjili prednost. Vjerujem da ćemo u revanšu svih 40 minuta držati isti ritam, a tada trijumf ne može doći u pitanje", optimista je centar “plavih” Bojan Dubljević.

Bonus video: