Čikago protiv Majamija u finalu Istoka

Bulsi su u noći između četvrtka i petka Čikago savladali Atlantu u gostima sa 93:73 i tako se sa 4-2 u pobjedama plasirali u finale Istoka, gdje će se boriti protiv Majamija..
0 komentar(a)
Buzer i Rouz, Foto: Reuters
Buzer i Rouz, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.05.2011. 08:27h

Prvi put nakon 1998. godine, kada je predvođen Majklom Džordanom i osvojio posljednju titulu u NBA ligi, Čikago je u finalu konferencije - Bulsi su u noći između četvrtka i petka Čikago savladali Atlantu u gostima sa 93:73 i tako se sa 4-2 u pobjedama plasirali u finale Istoka, gdje će se boriti protiv Majamija..

Najefikasniji kod Čikaga bio je Karlos Buzer sa 23 poena, a imao je i 10 asistencija, Derik Rouz je dodao 19 poena i 12 asistencija.

„Utakmicu je dobila naša odbrana. Ovo je veliki uspjeh i srećni smo zbog plasmana u finale konferencije. Međutim, ne želimo da stanemo na tome. Kada smo se okupili prošlog ljeta na trening kampu, znali smo da možemo postati nešto posebno. Tada smo već bili spremni na veliki rad, i nijesmo htjeli biti opreterećeni statistikom. Jedino smo razmišljali da iz meča u meč pobjeđujemo“, kazao je Derik Rouz, koji je u ovom meču imao drugi najslabiji poenterski učinak u sezoni.

U domaćem sastavu najbolji je bio Džo Džonson sa 19 poena, tri skoka i četiri asistencije, a jedini preostali dvocifreni bio je Džoš Smit sa 18 poena.

Prvi meč u seriji Čikago i Majami igraće u nedjelju, a Bulsi imaju prednost domaćeg terena.

"Biće to sjajni mečevi i odgovara nam što nas smatraju autsajderima", dodao je Rouz.

U finalu Zapada igraće Dalas i bolji iz duela Oklahoma - Memfis. Košarkaši Oklahome trenutno imaju prednost od 3-2 u pobjedama.

Bonus video: