Čikago pobijedio Atlantu, vodi 3:2 u seriji

Bulsima treba još pobjeda da zaigraju u finalu Istoka prvi put od 1998. godine kada su i osvojili posljednju šampionsku titulu
0 komentar(a)
Čikago, Foto: BETA/AP
Čikago, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 11.05.2011. 08:54h

Najboljem timu u regularnom dijelu NBA lige je potrebna još jedna pobjeda da dođe do finala Istočne konferencije. Bulsi su savladali Atlantu 95:83, poveli sa 3:2 u seriji i sjutra veče u glavnom gradu Džordžije igraju za prvo finale svoje konferencije još od 1998. godine.

Nije teško zaključiti ko je predvodio tim iz Ilinoisa. Derik Rouz je bio najbolji sa 33 poena, upisao je i devet asistencija, Luol Deng je ubacio 23, dok veliku rolu imao i rezervista Tadž Gibson - svih 11 poena je dao u posljednjoj četvrtini, u kojoj je Čikago srušio "jastrebove" (slavio 26:15).

Karlos Buzer je imao dabl-dabl učinak (11 poena i 12 skokova).

- Svaka serija je teška na svoj način, i ova nas je mnogo iscrpila. Nije još gotovo, a mi ćemo uraditi sve da se ne vraćamo u ovu dvoranu prije finala - bio je jasan Rouz.

Atlanta polako silazi sa scene, ali igrači najavljajuju da je sve moguće.

- Ova serija nije gotova. Moramo da pronađemo energiju za naredni meč i da nađemo rješenje da zaustavimo Derika Rouza. Ako to uspijemo, eto nas u Čikagu da igramo sedmu utakmicu - kazao je Džoš Smit koji je imao 16 pogodaka.

Najbolji u Atlanti je bio Džef Tig (21), a podbacio je prvi bek tima Džo Džonson - dao je 15 poena, ali i šutirao samo 15-6 iz igre (trojke 5-1).

- Nismo bili pravi kada je trebalo. Nadam se da ćemo pobijediti naredni meč - istakao je Džonson.

Rezultat - Istok

Čikago - Atlanta 95:83

Rouz 33 p, 9 as, Deng 23 p - Tegue 21 p, Smit 16 p, Džonson 15 p.

Bonus video: