Sedam dana borbe za Evroligu: Za Budućnost su dueli sa Zvezdom nagrada

“Finale je spakovano u sedam dana, što je sa jedne strane zanimljivo. Cijele godine se borite i onda u sedam dana treba da se odluči ko će dca igra Evroligu. Tako je kako je, isto je i za njih i za nas”, rekao je Džikić
81 pregleda 0 komentar(a)
KK Budućnost Voli - KK crvena zvezda, Foto: Savo Prelević
KK Budućnost Voli - KK crvena zvezda, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.04.2018. 14:00h

Budućnost je 17 godina čekala na finale ABA lige, u borbu za trofej ulazi kao autsajder, ali ne i bez šansi da napravi iznenađenje.

Naprotiv, očekuje se nikad neizvjesnija borba za titulu, a dvije pobjede nad Crvenom zvezdom u regularnom dijelu sezone pokazale su da ovaj tim može protiv šampiona.

Aleksandar Džikić je naglasio da njegovi momci mirno čekaju početak finalne serije.

“Ja sam momcima vrlo direktno rekao da mi možemo da budemo mirni iz prostog razloga - uradili smo sve što je trebalo da uradimo. I ovo je sada nagrada za to i mi to tako posmatramo. Daleko od toga da nas ne zanima da pobjedimo u ABA ligi i igramo Evroligu... Ali sa te strane nemamo pritisak. Pritisak je samo da budemo najbolji što možemo”, kazao je Džikić.

Zvezda ima jak individualni kvalitet, pokrivena je na svim pozicijama, ali, čini se, da od igre Ročestija i Feldina zavisi mnogo toga. Defanzivna obaveza “plavih” je da zaustave njih dvojicu, kao i protok lopte do reketa.

“Oni su kvalitetna ekipa. Popunjeni su na svim pozicijama. Nisu slučajno prvi. Ja se nadam da ćemo prvo u Beogradu, a poslije u Podgorici, ući da odigramo najbolje što možemo. Ono što mi možemo da imamo pod kontrolom, želimo da imamo pod kontrolom”, rekao je Džikić.

Zagrijavanje za finale već je počelo. Zvezda je pokrenula priču o suđenju, delegiranju, ko je povlašćen a ko nije....Na pitanje kako komentariše te navode, Džikić je bio kratak i jasan:

“Nemam nikakav komentar. Baš nikakav. Ne znam ni šta su rekli”, kazao je Džikić.

Finale će se igrati u ubrzanom sistemu, potrošnja će biti velika, ko se bude brže I bolje oporavljao imaće veće šanse da na kraju slavi.

“Finale je spakovano u sedam dana, što je sa jedne strane zanimljivo. Cijele godine se borite i onda u sedam dana treba da se odluči ko će da igra Evroligu. Tako je kako je, isto je i za njih i za nas”, rekao je Džikić.

Barović je tvrdoglava momčina

Budućnost će protiv Zvezde biti jača pod košem za Filipa Barovića, koji je neočekivano zaigrao protiv Cedevite. Džikić je objasnio koliku želju Barović ima da pomogne saigračima u finalu.

“Sada je trenutno najveća borba između njega, koji hoće sve i nas koji mu objašnjavamo da je i ovo dovoljno. Ali, džaba - to je tvrdoglava momčina, hrabar čovjek. On se 'pojede' što ne može više da pruži. Riječ je o ozbiljnom čovjeku koji je motivisan, koji širi pozitivnu energiju na sve nas. Uz njega se i ostali igrači osjećaju drugačije”, kazao je Džikić.

Bonus video: