Mornar osigurao 2. mjesto pred plej-of

Igrali smo dobro tokom tri perioda meča, ali i dozvolili luksuz da zbog pojedinaca, koji su htjeli da poprave statistiku, omogućimo gostima da dođu u situaciju da zabilježe trijumf - istakao trener Mornara
86 pregleda 0 komentar(a)
Đoko Pavićević, Foto: ARHIVA VIJESTI
Đoko Pavićević, Foto: ARHIVA VIJESTI
Ažurirano: 09.05.2011. 20:50h

Mornar je još jednom savladao Ulcinj i na taj način osigurali poziciju broj dva pred plej-ofa i imaće prednost domaćeg terena protiv Lovćena.

- Igrali smo dobro tokom tri perioda meča, ali i dozvolili luksuz da zbog pojedinaca, koji su htjeli da poprave statistiku, omogućimo gostima da dođu u situaciju da zabilježe trijumf. Nismo kalkulisali pred ovaj duel, igrali smo onako kako znamo i umijemo i bez obzira ko nam je rival u polufinalu, pokušaćemo da izborimo finale - istakao je trener Mornara Đorđije Pavićević.

Barani su od samog starta kontrolisali igru i rezultatom i tokom prve tri četvrtine kontrolisali šut rivala.

Rezultat toga je i vođstvo od 17 poena (56:39) u trećoj četvrtini nakon poena Nikole Ivanovića.

Posljednji period donio je atraktivan početak, ali i opuštanje Barana.

Ulcinjani su strpljivom igrom deset sekundi prije kraja smanjili zaostatak na dva poena (77:75).

Uslijedila su dva promašena slobodna bacanja kapitena Mornara Radovana Pešića, pet sekundi prije kraja, a Siniši Tepavčeviću nije pošlo za rukom da u posljednjem napadu, uz zvuk sirene, pogodi za produžetak.

- Nekada vam je u bilo kom sportu uz znanje i kvalitet potrebna i sreća, a mi je nismo imali. Nismo se predali nakon velike prednosti rivala, znali smo da posjedujemo kvalitet da u finišu preokrenemo meč, ali je taj posljednji šut uz zvuk sirene, ipak presudio u korist domaćih - naglasio je trener Ulcinja Nikola Milatović.

Mornar - Ulcinj 79:77 (21:13, 17:18, 23:15, 18:31)

Bar – Dvorana: “Topolica”. Gledalaca: 400. Sudije: Jokić, Koljenšić, Savović (Podgorica).

Mornar: Pešić 2, Damjanović, Sarajlija 9, Radović 18, Miković, Perović, Jelenić 9, Leković, Gagić 12, Vujošević 6, Ivanović 23, Kuveljić.

Ulcinj: Latković, Đurišić 3, Tepavčević 6, Milošević 24, Radulović 26, Đurković 2, Jeftić 10, Klikovac, Mijović 2, Mihailović, Krstović, Mijailović 4.

Bonus video: