Boston smanjio zaostatak, Memfis vodi

Boston je iskoristio prednost domaćeg parketa za pobjedu protiv Majamija (97:81), kojom je vođstvo Hita u seriji smanjio na 2:1.
0 komentar(a)
Rondo, Foto: Reuters
Rondo, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.05.2011. 09:36h

Boston je iskoristio prednost domaćeg parketa za pobjedu protiv Majamija (97:81), kojom je vođstvo Hita u seriji smanjio na 2:1.Memfisu je trebao produžetak na kod kuće savlada Okhahomu siti 101:93, i tako povede 2:1 u seriji.

Majami je u Bostonu vodio na poluvremenu 46.44, ali je u nastavku Boston dominirao. Iako je u dislocirao lakat u trećoj četvrtini, ali je uspio da se vrati u igru, Radžon Rondo je odlično razigravao saigrače (11 asistencija), koji su nemilice punili koš gostiju. Kevin Garnet je imao dabl-dabl učinak od 28 poena i 18 skokova, Pol Pirs je dodao 27 poena. Poslije duge pauze vratio se i Šekil O´Nil, odigrao je osam minuta i zabilježio dva poena.

„Rondo je pokazao da je zaista odličan mladi individualac. Bio je bolji nego u prva dva meča zajedno. ne znam kakav će biti sa 35 godina, ali trenutno igra prilično dobro“, pohvalio je partiju svog saigrača Kevin Garnet.

Kod Majamija, Dvejn Vejd je bio najefikasniji sa 23 poena, uz koje je imao i šest skokova, sedam asistencija, dok je Lebron Džejms upisao 15 poena, a imao je i sedam skokova, četiri asistencije i tri blokade. Trojac zvijezda Majamija je iz igre zajedno šutirao 15-41, zbog čega i ne čudi ubjedljiv poraz.

„Sad znamo kako je teško „skinuti“ šampiona (Istočne konferencije), jer znamo da se radi o ponosnim momcima, i znali smo da će odgovoriti na poraze u prva dva meča“, kazao je trener Majamija Erik Spoelestra.

Memfis je u prvoj rundi izbacio favorizovani San Antonio, a pobjedom u trećem meču protiv Oklahome je pokazao da ne želi tu da stane. Oklahoma je vodila 70:54, na tri minuta i 53 sekunde do kraja treće četvrtine, ali je domaćin do kraja regularnog dijela uspio na izjednači (86:86), a onda u produžetku dođe i do trijumfa. Mogao je Memfis slavili i prije produžetka, ali je Alen promašio dva, a Konli jedno slobodno bacanje u posljednjih 90 sekundi. Ipak, Memfis je dokrajčio goste u dodatnih pet minuta sa 23.10.

„Ako želimo da idemo dalje, uvijek moramo da napravimo nekakvo čudo da bismo pobijedili. Mislim da smo u ovom meču na čudesan način uspjeli da se vratimo iz minusa od 16 poena, i to je bila odlična pobjeda. Ali moram priznati da nas je Bog pogledao u ovom meču“, priznaje trener Memfisa Lionel Holins.

Zak Rendolf je ponovo predvodio Memfis sa 21 poenom i istom brojem skokova, dok su Majk Konli i O Džej Mejo postigli po 18 poena.

Kod Tandera, Rasel Vestbruk je upisao 23 poena, dok je Kevin Djurent dodao 22, ali su njih dvojica u posljednjoj četvrtini i produžetku ukupno postigli samo osam poena.

Četvrte utakmice ova četiri tima igraju u ponedjeljak.

Rezultati

Istok

Boston (3) - Majami (2) 97:81 (Garnet 28 p, 18 sk, Pirs 27 p, 5 sk, 5 as - Vejd 23 p, 6 sk, 7 as)

(Majami vodi u seriji 2:1)

Zapad

Memfis (8) - Oklahoma Siti (4) 101:93, produžetak (Rendolf 21 p, 21 sk, O Džej Majo 18 p, 6 sk, 4 as - Vestbruk 23 p, 6 sk, 12 as, Djurent 22 p, 12 sk)

(Memfis vodi u seriji 2:1)

Bonus video: