Džikić o Zvezdinim saopštenjima oko sudija: Ne znam ni šta su rekli

“Nemam nikakav komentar, baš nikakav. Ne znam ni šta su rekli”, kazao je trener Budućnosti
50 pregleda 23 komentar(a)
Budućnost Cedevita, Foto: Savo Prelević
Budućnost Cedevita, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.04.2018. 11:00h

Tri, ili četiri dana prije početka finalne serije za titulu prvaka ABA lige, Aleksandar Džikić, trener Budućnost Volija, nije želio da se uvlači u priču, koja se dva dana provlači po medijima, a koju je otvorila Crvena zvezda, saopštenjem u kome je optužila čelnike sudijske organizacije da rade u interesu kluba iz Podgorice.

Na pitanje kako komentariše te navode, Džikić je bio kratak i jasan:

“Nemam nikakav komentar, baš nikakav. Ne znam ni šta su rekli”, kazao je trener Budućnosti.

Tenzije van parketa nisu nastale samo zbog sudija, već i zbog termina odigravanja utakmica.

Budućnost je tražila pomjeranje za dan unaprijed, za 13. i 14. april, dok Crvena zvezda želi da se u Beogradu igra 10. i 11. aprila, umjesto 9. i 10.

Podgoričani su uputili zahtjev za pomjeranje zbog toga što 12. aprila, Milo Đukanović u „Morači” ima završnu konvenciju pred predsjedničke izbore u Crnoj Gori.

Kako samo najveća podgorička dvorana ispunjava uslove za ovakav meč, a zauzeta je, čelnici ABA lige su morali da pristanu na nove termine.

Iz Zvezde je, međutim, stigao zahtjev da se zbog toga pomjere i prve dvije utakmice, u kojima je ona domaćin.

Uprava Budućnosti je, međutim, odgovorila da joj to ne odgovara, jer su već kupljene avio karte i rezervisan smještaj za ekipu, stručni štab, upravu i prijatelje kluba. Direktor ABA lige Krešimir Novosel i sportski direktor Žarko Čabarkapa bi danas trebalo da odluče.

Bonus video: