Potvrđeno: Derik Rouz MVP

Sjajni plej Čikaga tako se pridružio legendarnom Majklu Džordanu, koji je do sada bio jedini igrač Čikaga sa titulom najboljeg igrača sezone.
0 komentar(a)
rouz, Foto: Reuters
rouz, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.05.2011. 10:29h

Derik Rouz, igrački vođa Čikaga, rano jutros je i zvanično potvrđen za najkorisnijeg košarkaša (MVP) regularnog dijela sezone u NBA ligi. Rouz je tako postao najmlađi igrač u istoriji koji je dobio takvo priznanje.

Sjajni plej Čikaga tako se pridružio Majklu Džordanu kao jedini igrač Čikaga sa titulom najboljeg igrača sezone. Legendarni Džordan je pet puta bio MVP predvodeći Čikago do šest titula NBA lige.

"Nisam ni blizu Džordanu, miljama sam daleko od njega. Ali, bilo je sjajno pridružiti mu se makar u jednom segmentu", rekao je Rouz.

On je u glasanju medija sakupio 1.182 boda i plasirao se ispred Dvaja Hauarda iz Orlanda (643), Lebrona Džejmsa iz Majamija, Kobija Brajanta iz Lejkersa i Kevina Djurenta iz Oklahome.

Rouz je na pres konferenciji plijenio skromnošću, zahvalio se svima, od navijača, saigrača, trenera i uprave kluba, pa sve do svoje majke, kojom se obratio posebno dirljivim riječima:

"Kada samo pomislim koliko je radila naporno. Meni dani nisu teški, ja radim ono što volim, a ti me svakodnevno guraš naprijed. Volim te".

Rouz je jedini košarkaš regularnog dijela sezone koji je među prvih deset po broju poena (25,0) i asistencija (7,7). Ako se ovim brojkama doda i prosječan broj skokova (4,1 po utakmici) dobija se tek sedmi košarkaš u istoriji NBA lige koji je sezonu završio sa prosjecima iznad 25 poena, sedam asistencija i četiri skoka.

Ostali su Džordan, Oskar Robertson, Džeri Vest, Lari Bird, Dvejn Vejd i Lebron Džejms.

Bonus video: