Makabi se vraća u NLB ligu

Ukoliko se ova informacija potvrdi kao tačnom, to bi bio povratak tima iz Tel Aviva u regionalnu ligu nakon osam godina
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.05.2011. 15:18h

Samo formalnost dijeli Makabi od povratka u NLB ligu, ako je vjerovati pisanju izraelskih medija.

Naime, portal One.co.il je objavio informaciju da su čelnici regionalne lige postigli dogovor sa najboljom izraelskom ekipom, a da će ugovor biti potpisan na fajnl-foru Evrolige, koji će se od 6. do 8. maja održati u Barseloni.

Ukoliko se obistini ova informacija, biće to povratak Makabija u NLB ligu u kojoj je igrao u sezoni 2002/2003. godine, kada je u finalu poražen od Zadra (91:88).

Tako će Makabi zamijeniti Nimburk, koji je nakon samo jedne sezone odlučio da odustane od NLB lige i od oktobra će igrati VTB ligu, koju čine ekipe sa prostora bivšeg SSSR-a.

Definitivan spisak učesnika narednog izdanja NLB lige biće poznat do 15. jula, kada će se odlučiti i ko će dobiti specijalnu pozivnicu.

- To nije nikakva novost za nas, jer je Makabi već učestvovao u NLB ligi, a ja sam razgovarao sa čelnicima tog kluba oko uslova učešća. Očekujemo da će nam odgovoriti na fajnl-foru Evrolige u Barseloni, a mi ćemo odluku o tome kome ćemo dati specijalnu pozivnicu donijeti 15. jula - rekao je Radovan Lorbek, predsjednik NLB lige.

Bonus video: