Budućnost gost Lovćena

Posljednja dva kola riješiće dilemu ko će u doigravanje sa druge, treće i četvrte pozicije, a u igri su Mornar, Ulcinj i Lovćen
103 pregleda 0 komentar(a)
Goran Martinić, Foto: Zoran Đurić
Goran Martinić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.05.2011. 17:10h

Pretposljednje kolo Superlige košarkaša odigraće se u utorak i srijedu. Derbi se igra na Cetinju, gdje će gostovati Budućnosti, dok su Mornar i Ulcinj favoroti protiv Teoda i Jedinstva.

Posljednja dva kola riješiće dilemu ko će u doigravanje sa druge, treće i četvrte pozicije, a u igri su Mornar, Ulcinj i Lovćen.

Ulcinj - Jedinstvo (utorak, 19 sati)

Ulcinj je protiv Jedinstva slavio u Bijelom Polju (75:69), pa se očekuje da to isto ostvare pred svojim navijačima.

- Ne bježimo od uloge favorita, ali sigurno da nas čeka težak zadatak. Jedinstvo je nezgodna ekipa, koja dolazi rasterećena, jer nema šansi za plej-of. Momoramo da odigramo sa 100 odsto mogućnosti da slavimo i da onda u meču sa Moernarom rješavamo pitanje što boljeg plasmana - objašnjava strateg Ulcinjana Nikola Milatović.

Jedinstvo će u Ulcinju pokušati da prikaže dobru igru, bez obzira što im meč sa rezultatske strane nema važnost.

- Očekujem lijepu košarku predstavu. Igramo pred najboljom publikom u Crnoj Gori u posljednjih nekoliko godina i mislim da je to dodatni motiv za moj tim. Izgubili smo sve šanse za plej-of, ali očekujem da ćemo u Ulcinju opravdati nastup u Superligi - kategoričan je Dragan Radović, šef struke Bjelopoljaca.

Lovćen - Budućnost (srijeda, 19)

Lovćen je u dva duela ove sezone protiv Budućnosti pretpio ubjedljive poraze. Pred treći ovosezonski meč, Cetinjani žele, ako ništa drugo, da bar prikaži bolju igru i namuče favorita.

- Potrudićemo se da odigramo mnogo bolje nego prethodna dva duela protiv Budućnosti. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe, borićemo se maksimalno do posljednjeg trenutka. Pozivam publiku da dođe u što većem broju da nam pomogne da pokušamo da napravimo iznenađenje, jer nam je meč bitan za borbu za što bolji plasman pred plej-of - jasan je Goran Martinić, plej Cetinjana.

Podgoričani u finišu sezone ulaze oslabljeni, bez dva startna centra, ali su i dalje favoriti broj jedan za titulu.

- Oslabljeni smo odlaskom Vladimira Dragičevića i Marka Šćekića, ali smatram da smo i dalje glavni favoriti u domaćem šampionatu. Lako smo ih dobili u dva meča koja smo do sada igrali, ali tada smo bili kompletni. Dragičević i Šćekić su bili naši ključni igrači u ovoj sezoni, igra se bazirala na njima, ali vjerujem da uz maksimalna pristup možemo doći do pobjede. Poštujemo Lovćen, ali sve zavisi od nas - optimista je krilo Marko Simonović.

Teodo - Mornar (srijeda, 19)

Tivćani su izgubili šanse za plej-of, ali žele pobjedom da se oproste od svojih navijača.

- Ova utakmica nema rezultatski značaj. Mi smo u mečevima sa Ulcinjom i Lovćenom izgubili posljednji voz za plej-of. Odigraćemo meč maksimalno kao i svaki do sada i želimo da ostvarimo pobjedu i da se na pravi način oprostimo od tivatske publike, koja nam je dala veliku podršku tokom čitave sezone - istakao je Milan Rondović, trener Teoda.

Barani nakon dva vezana trijumfa žele da nastave uspješnu seriju. U Tivtu su ove sezone doživjeli jedan od najbolnijih poraza, a pravi način da se stare rane izbrišu jeste trijumf.

- Moramo da zaigramo maksimalno koncentrisano od samog početka i ne smijemo dozvoliti domaćinu da neutrališe naš dobar šut sa distance. Nekoliko puta ove sezone imali smo priliku da se uvjerimo u kvalitet ekipe Teoda i znamo sa kojih pozicija nam prijeti najveća opasnost. Želimo nabolju mogući plasman pred plej-of i blizu smo ostvarenju tog cilja. Idemo na trijumf, kao i uvijek - kategoričan je telentovani Nikola Ivanović.

Bonus video: