Memfis izbacio San Antonio i prvi put je u drugom kolu plej-ofa (video)

Memfis je u noći između petka i subote slavio 99:91 i tako seriju završio sa 4-2 u pobjedama.
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.04.2011. 08:22h

Najveće iznenađenje u prvoj rundi plej-ofa priredio je Memfis koji je eliminisao San Antonio, najbolju ekipu regularnog dijela sezone. Memfis je u noći između petka i subote slavio 99:91 i tako seriju završio sa 4-2 u pobjedama.

Memfis je, tako, prvi put u klupskoj istoriji uspio da se plasira u drugu rundu plej-ofa. U prethodna tri nastupa, Grizliji su, jednostavno, “pometeni” su prvoj rundi, gdje su do duela sa San Antoniom imali skor 0-12.

Uz to, postali su tek druga ekipa u istoriji koja je uspjela u prvom kolu izbaciti najbolju ekipu iz regularnog dijela sezone, od kada se igra do četiri pobjede.

Memfis je do četvrte pobjede protiv San Antonija predvodio Zah Rendolf sa 31 poenom, uz 11 skokova, od čega je čak 17 poena postigao u posljednjoj četvrtini, a 10 od posljednjih 14 poena Memfisa na meču, od tek drugog vođstva Sparsa na utakmici (80:79), četiri minuta i 40 sekundi prije kraja.

“On (Rendolf) drži čitavu ekipu na leđima i pogađa. Za mene je njegov učinak u posljednjoj četvrtini bio jedan od najnevjerovatnijih koje sam vidio u posljednje vrijeme. Jednostavno nas je “nosio” u posljednjih četiri-pet minuta meča. To je bilo nevjerovatno”, kazao je Mark Gasol, koji je meč završio sa dabl-dabl učinkom od 12 koševa uz 13 skokova.

Dvocifren poenterski učinak u Memfisu su imali i Toni Alen i Grejvis Vaskez koji su ubacili po 11 koševa.

Najefikasniji u redovima poražene teksaške ekipe bio je Toni Parker sa 23 koša, Manu Đinobili je dodao 16, a Tim Dankan 12 uz 10 skokova.

“Igrali smo dobro čitavu sezonu, ali to ne znači ništa ako ne igrate dobro u plej-ofu, gdje nas je Memfis nadigrao. Čestitam im na tome, jer su zaslužili prolaz. Imali smo šansi u finišu meč, kada smo poveli, ali nijesmo do kraja odigrali onako kako treba”, razočaran je bio Toni Parker, bek San Antonija.

Rival Memfisa u polufinalu Zapada je Oklahoma Siti. Prva utakmica serije na rasporedu je već u nedjelju na parketu “Oklahoma Siti Arene”.

U drugom polufinalu Zapada igraće LA Lejkersi i Dalas.

Na Istoku, polufinalni parovi su Čikago – Atlanta i Boston – Majami.

Zapadna konferencija:

Memfis (8) – San Antonio (1) 99:91 (Rendolf 31 p, 11 sk, M. Gasol 12 p, 13 sk - Parker 23 p, Dankan 12 p, 10 sk)

(Memphis je dobio seriju 4-2)

Bonus video: