Fil Džekson se definitivno povlači na kraju sezone

Ne, ne verujem da ću promijeniti svoj stav. Teško, gotovo nemoguće je da ću i naredne sezone biti u ulozi trenera. Bilo je dosta - istakao je trener sa 11 titula
123 pregleda 0 komentar(a)
Fil Džekson, Foto: REUTERS
Fil Džekson, Foto: REUTERS
Ažurirano: 29.04.2011. 21:16h

Šesdesetpetogodišnji Fil Džekson, prema pisanju američkim medija, broji posljednje dane na klupi Los Anđeles Lejkersa i u trenerskim vodama.

Najtrofejniji strateg NBA lige, koji u riznici ima 11 titula, šest sa Čikagom, pet sa Lejkersima, istakao je da će se sigurno povući na kraju ove sezone, a planove mu neće promijeniti ni eventualno skraćenje sezone zbog "lok auta".

- Ne, ne verujem da ću promijeniti svoj stav. Teško, gotovo nemoguće je da ću i naredne sezone biti u ulozi trenera. Bilo je dosta - rekao je Džekson, a prenosi ESPN.

Džeksona će, prema pisanju američkih medija, na klupi aktuelnog šampiona zamijeniti Brajan Šou, njegov dosadašnji asistent i čovjek koji je kao igrač učestvovao u osvajanju tri titule “jezerdžija”.

Džekson je svoju reputaciju jednog od najboljih trenera u istoriji NBA lige, stekao tokom rada u Čikagu.

Kao trener u Bulsima je proveo devet godina i osvojio šest titula prvaka.

Nakon što je Majkl Džordan objavio da se povlači iz košarke isto je uradio i Džekson (1998. godine).

Nakon samo jedne sezone odsustva preuzeo je mladu i talentovanu ekipu Los Anđeles Lejkersa koju su predvodili Šekil O´Nil i Kobi Brajant.

Bonus video: