Marko Šćekić u Kantuu

Bilo mi je zaista lijepo u Podgorici, bio sam član ekipe koja je prvi put u istoriji izborila plasman na završni turnir NLB lige
0 komentar(a)
scekic_1, Foto: S.PRELEVIĆ
scekic_1, Foto: S.PRELEVIĆ
Ažurirano: 28.04.2011. 09:18h

Nastavlja se osipanje Budućnosti!

Nepuna 24 sata nakon što je Vladimir Dragičević ozvaničio saradnju sa Kaha laboralom, otišao je i drugi član centarske linije crnogorskog šampiona.

Iskusni Marko Šćekić (29, godina, 207 centimetara) potpisao je ugovor do kraja sezone sa Kantuom.

Juče je napustio glavni grad Crne Gore, odakle je otišao za Banjaluku, a danas će uputiti ka Apeninskom poluostrvu.

"Lako i brzo sam se dogovorio sa ljudima iz Budućnosti o sporazumnom raskidu saradnje. Bilo mi je zaista lijepo u Podgorici, bio sam član ekipe koja je prvi put u istoriji izborila plasman na završni turnir NLB lige. Međutim, igranje u italijanskoj ligi je veliki izazov za mene. Potpisao sam ugovor sa Kantuom do kraja sezone, a potom ćemo razgovarati o nastavku saradnje. Ostalo je još nekoliko kola do kraja regularnog dijela sezone, a potom slijedi i plej-of. Nadam se da ću se brzo adaptirati na novu sredinu i da ću opravdati očekivanja ljudi iz kluba", rekao je za “Vijesti” Šćekić.

Kantu, za koji igra bivši član Budućnosti Vladimir Micov, četiri kola prije kraja regularnog dijela sezone je na drugom mjestu sa učinkom od 20 pobjeda i sedam poraza i već je osigurao plasman u doigravanje za titulu.

Šćekić je za Budućnost u NLB ligi odigrao svih 27 utakmica i ostvario je prosječan učinak od 9,5 poena, 4,4 skoka, 1,7 asistencija i 0,5 blokada po meču.

Dvadesetdevetogodišnji košarkaš ponikao je u Drini iz Zvornika, a u dosadašnjoj karijeri igrao je za Borac Banjaluku, Vojvodinu, Turov (Poljska) i Oldenburg (Njemačka).

"Dolazaka Marka Šćekića će nam pomoć ne samo da pojačamo ekipu pred plej-of, već i da naš trener ima veći izbor taktičkih mogućnosti na raspolaganju", rekao je za klupski sajt Bruno Arigoni, sportski direktor Kantua.

Bonus video: