Boston u polufinalu Istoka

Boston je prvi tim koji se plasirao u polufinale, dok je proteklu noć obilježio plej Nju Orleansa Kris Pol, koji je zabilježio prvi tripl-dabl u sezoni
0 komentar(a)
Pol i Brajant, Foto: Reuters
Pol i Brajant, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.04.2011. 09:51h

Košarkaši Bostona pobijedili su Njujork u gostima sa 101:89 i sa maksimalnim učinkom iz četiri meča izborili plasman u polufinale istoka. Prvi polufinalista je dva puta zaredom slavio u Njujorku, a u posljednjem meču blistao je Kevin Garnet sa 26 poena i deset skokova, dok je Radžon Rondo imao odličnih 12 asistencija uz 21 poen.

Kod domaćina, istakao se Karmelo Entoni, koji je imao 32 poena i devet skokova, dok je Amare Stodemajer pored 19 poena uknjižio i 12 skokova. “Niksi” su, međutim, bili oslabljeni, jer Čonsi Bilaps ponovo nije igrao.

Za razliku od Bostona, košarkaši Majamija propustili su priliku da ovjere plasman u polufinale. Tim sa Floride je minut i 35 sekundi prije kraja imao šest poena prednosti, ali je Filadelfija došla do nevjerovatnog preokreta u finišu.

Lebron Džejms je duel završio sa 31 poenom, Dvejn Vejd je postigao 22 ali je i to bilo premalo za Majami. Na drugoj strani, po 17 poena imali su Luis Vilijams i Evan Tarner.

Nju Orleans je na krilima fenomenalnog Krisa Pola, koji je zabilježio prvi tripl-dabl u sezoni (27 poena, 15 asistencija i 13 skokova), slavio protiv Lejkersa i izjednačio rezultat na 2:2 u seriji.

- Bez obzira na kako se završi ova serija, bilo je dobro vidjeti grad sa osmijehom na licu. Bilo je zabavno, srećan sam, ovo je moj način življenja - rekao je Pol, koji je igrao sa posjekotinom na koljenu i bandažom na ruci.

Uz Pola, odlični su bili i Ariza sa 19, odnosno Lendri sa 16 poena.

U ekipi Lejkersa Kobi Brajant je imao 17, dok su Pau Gasol i Ron Artest postigli po 16 poena.

Atalanta je povela sa 3:1 protiv Orlanda. Domaćin je slavio sa 88:85, Džamal Kroford je bio najefikasniji sa 25 poena, dok je Džonson ubacio pet manje. U gostujućem timu Hauard je imao 29 poena i 17 skokova, dok je Arinas “ubacio” 20 poena.

Bonus video: