Jure Zdovc podnio ostavku

Na ovaj korak se odlučio iz ličnih razloga, a seniorski tim Olimpija će do daljnjeg voditi Miro Alilović - navodi se u zvaničnom saopštenju kluba
0 komentar(a)
Jure Zdovc, Foto: NLB LIGA
Jure Zdovc, Foto: NLB LIGA
Ažurirano: 22.04.2011. 19:53h

Dan nakon poraza od Partizana u finalu fajnl-fora NLB lige (77:74), Olimpija je ostala bez šefa stručnog štaba.

Jure Zdovc je podnio ostavku, a ekipu će u nastavku sezone voditi dosadašnji pomoćnik Miro Alilović.

- Završili smo saradnju sa Jurom Zdovcem, koji je ekipu preuzeo u decembru 2008. Na ovaj korak se odlučio iz ličnih razloga, a seniorski tim Olimpija će do daljnjeg voditi Alilović - navodi se u zvaničnom saopštenju kluba.

Sada već bivši strateg najbolje slovenačke ekipe kratko je obrazložio odluku da se povuče sa klupe Ljubljančana.

- Na ostavku sam se odlučio iz ličnih razloga. Gledajući u kojim smo uslovima radili u protekle dvije i po godine, siguran sam da su rezultati bili odlični. Zahvaljujem svima onima sa kojima sam sarađivao, ali u ovom trenutku nemam dovoljno volje i energija da se nastavim. Ove godine smo postigli i premašili sve ciljeve i verujemo da će kruna sezone biti titula nacionalnog šampiona. Drago mi je da je klub stabilizovan i želim mu sve najbolje u budućnosti - rekao je Zdovc.

Ostavkom Zdovca bio je iznenađen i Janez Rajgelj, direktor kluba.

- Žao nam je što smo se u ovom trenutku razišli sa Zdovcom. Inicijativa je došla isključivo sa njegove strane. Kada smo krenuli u avgustu, niko nije mogao ni u snovima da vjeruje da ćemo imati ovakve rezultate, a zasluge za to ima Zdovc - objasnio je Rajgelj.

Jagodnik: Ovo je šok za nas

Najikusniji igrač Olimpije Goran Jagodnik istakao je za slovenačke medije da su igrači iznenađeni odlaskom Zdovca.

- Šokirani smo! Niko nije očekivao da će se ovo desiti. Jure je došao u svlačionicu pred večerašnji trening, rekao nam da je podnio ostavku i pozdravio se. Bez obzira na sve, moramo se okrenuti obavezama koje nam predstoje. Sada je Miro Alilović glavni trener, vidjećemo do kada će ostati, ali ciljevi postavljeni na početku sezone ostaju - rekao je Jagodnik.

Bonus video: