Partizanu peti trofej uzastopno

Nismo se zasitili osvajanja pehara, što smo pokazali i večeras. Nastavljamo u istom ritmu koliko god budemo mogli - rekao je Petar Božić, kapiten Partizana
68 pregleda 0 komentar(a)
Partizan, Foto: NLB LIGA
Partizan, Foto: NLB LIGA
Ažurirano: 21.04.2011. 19:14h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Olimpija - Partizan 74:77 (23:26, 16:17, 19:22, 16:12)

Ljubljana - Dvorana: “Stožice”. Gledalaca: 12.000. Sudije: Dožai, Radović, Herceg (Hrvatska)

Olimpija: Špan, Ilievski 15, Boisa, Anagonje, Gregori 9, Salin, Jagodnik 12, Šermadini 4, Markota 8, Bertans 3, Ožbolt 11, Udrih 12.

Partizan: Džerels 20, Kecman 11, Lučić 5, Milosavljević 3, Bogdanović, Katić 8, Džavai 10, Bešović, Božić, Gist 12, Veseli 8.

Jubilarni 10. prsten ugrabili su košarkaši Partizana, koji su pokazali da su definitivno najbolja ekipa na prostorima bivše Jugoslavije!

Nagrada sa brilijantom pripala je Beograđanima nakon što su u fantastičnoj atmosferi “Stožica” savladali Olimpiju i tako stigli do petog uzastopnog pehara u sedmom finalu zaredom.

Poslije Beograda 2007, Ljubljane 2008, Beograda 2009. i Zagreba 2010. godine, “crno-bijeli” su se vratili u glavni grad Slovenije i još jednom trijumfovali!

- Nismo se zasitili osvajanja pehara, što smo pokazali i večeras. Nastavljamo u istom ritmu koliko god budemo mogli - rekao je Petar Božić, kapiten Partizana.

Ako su se izabranici Vlada Jovanovića provukli protiv Budućnosti, u meču za pehar su pokazali kvalitet.

Poveli su od starta, u nekoliko navrata imali i devet poena prednosti, ali nikako nisu uspijevali da prelome meč.

Uporni Ljubljančani su se vraćali u igru, stalno bili za petama rivalu. Međutim, nisu uspjeli da stignu do drugog pehara (prvi osvojili u premijernoj sezoni 2002. godine).

- Ovo je bilo najujednačenija liga do sada, što je potvrđeno na završnon turniru. U polufinalu gledaoci sigurno nisu bili zadovoljni, a to je razumljivo. Finale je ponudilo nešto više. Možda i zato što su susrela dva različite stila košarke. Pokušali smo gurati loptu pod koš, a Olimpiji je često išla na šut za tri poena. Znali smo da treba da im smanjimo postotak šuta. Ponosan sam na moje momke, kao i energiju tima. Zahvalan sam svima onima koji stoje pored nas i veruju u naš rad - rekao je strateg Partaizana.

Beograđani su nakon šest vezanih poena Dušana Kecmana u 34. minutu imali devet poena prednosti (71:62) i činilo se da Ljubljančani ne mogu da se vrate u igru.

Tada su “crno-bijeli” upali u krizu u kojoj su za skoro pet minuta postigli samo jedan poena (Nejtan Džavai sa linije bacanja), koju Olimpija nije uspjela u potpunosti da iskoristi.

Prišla je na minus dva (74:72), ali je u posljednjih desetak sekundi Kurtis Džerels realizovao tri od četiri slobodna bacanja, pa je slavlje Partizana moglo da počne.

- Mi smo znali kako treba da igramo. U prvom poluvremenu nismo bili u meču kao što bi trebalo, a takođe, nismo se navikli na kriterijum sudija, koji se razlikuje u odnosu na polufinale. U drugom dijelu smo nekako uspostavili ravnotežu. Na kraju smo bili malo nervozni, što je možda i presudilo. Čestitam Partizanu na pobjedi - riječi su Jurija Zdovca, trenera Olimpije.

Sjenku na dobru atmosferu bacila je sudijska trojka iz Hrvatske, koja je bila nedorasla ovako velikoj utakmici i koja je veoma brzo izgubila konce igre iz svojih ruku.

Bonus video: