Ivković ostaje selektor Srbije

Đilas je glavni krivac što nastavljam gdje sam stao. Obećao sam mu da ću ostati selektor ako se on kandiduje
55 pregleda 0 komentar(a)
Đilas - Duda, Foto: Beta
Đilas - Duda, Foto: Beta
Ažurirano: 21.04.2011. 12:26h

Dušan Ivković ostaje selektor Srbije! Poslije razgovora sa Draganom Đilasom, novim predsjednikom KS Srbije, trener Olimpijakosa je odlučio da nastavi posao koji je počeo 2008. godine, a narednom periodu radiće volonterski, bez novčane nadoknade.

Treofejni trener je u januaru podnio ostavku na mjesto selektora državnog tima, ali se nakon razgovora sa novim rukovodstvom saveza predomislio.

- Đilas je glavni krivac što nastavljam gdje sam stao. Obećao sam mu da ću ostati selektor ako se on kandiduje. Nisam podnosio ostavku, već jednostavno nisam mogao da nastavim da radim u onakvim uslovima. Htio sam da probudim savez - rekao je Ivković.

On je istakao da se ipak osjeća nelagodno zbog čitave situacije koja je prethodila njegovom povratku na klupu reprezentacije.

- Mnoge kolege su htjele da me okrenu protiv igrača, a ne treba mene Miroslav Nikolić da uči ponašanju. Sa predsjednikom KSS treba da pričam o uslovima saradnje. Veliki mi je to napor, ali radiću selektorski posao volonterski - objasnio je Ivković.

Novi predsjednik KS Srbije zahvalio se Ivkoviću što je odlučio da volonterski obavlja svoju funkciju.

- Nismo pričali o dugovanjima, a o ovom potezu mogu samo da kažem hvala. Ono što je sigurno, to je da ćemo i Ivkoviću i igračima izmiriti sva dugovanja za dva mjeseca - obećao je Đilas.

On je istakao da će na adresu FIBA poslati kandidaturu da Srbija bude domaćin predolimpijskog turnira, ali i Evropskog prvenstva 2015. godine.

Bonus video: