Lejkersi i San Antonio izjednačili, Oklahoma vodi 2:0

Pobjede domaćih ekipa u noći između srijede i četvrtka donijele su Lejkersima i San Antoniju izjednačenje u pobjedama u prvoj rundi plej-ofa, dok je Oklahoma protiv Denvera vodi 2:0.
0 komentar(a)
Kobi Brajant, Foto: Beta AP
Kobi Brajant, Foto: Beta AP
Ažurirano: 21.04.2011. 08:06h

Sve tri pobjede domaćih ekipa u noći između srijede i četvrtka donijele su LA Lejkersima i San Antoniju izjednačenje u pobjedama u prvoj rundi plej-ofa NBA lige, dok je Oklahoma protiv Denvera stekla prednost od 2:0.

Šampion protiv Nju Orleansa nije dozvolio novo iznenađenje na svom parketu (87:78). Kobi Brajant je bio previše zauzet čuvanjem Krisa Pola (33 poena, 14 asistencija u prvom meču), što se odrazilo na njegov mršav učinak u napadu od svega 11 poena, uz tri skoka i dvije asistencije. Brajant je, međutim, uspio Pola da „svede“ na prihvatiljivih 20 poena i devet asistencija, što je, između ostalog, i pomoglo Lejkersima da izjednače rezultat u seriji pred treći meč koji se igra u Nju Orleansu.

„Tokom najvećeg dijela meča smo stalno imali igrača ispred njega (Pola). Ponovo je imao nekoliko odličnih asistencija za svoje saigrače, ali mislim da smo ovoga puta odradili bolji posao, posvetili mu veću pažnju, što nam je donijelo rezultat“, kazao je Fil Džekson, trener Lejkersa.

Lejkerse su do pobjede vodili Endrju Bajnam sa 17 poena i 11 skokova, i zvanično najbolji šesti igrač ovogodišnjeg regularnog dijela NBA lige, Lamar Odom sa 16 poena, sedam skokova i dvije asistencije. Paul Gasol je postigao samo osam poena i imao pet skokova.

Osim Pola, u poraženom timu istakao se bivši igrač Lejkersa, Trevor Ariza sa 22 poena, sedam skokova i tri asistencije.

„Imali smo dobar ritam na ovoj utakmici, igrali sa velikim intenzitetom i agresivnošću. Mislim da će nam treći meč u Nju Orleansu biti dovoljna inspiracija da sve to ponovo izvučemo iz sebe“, kazao je Kobi Brajant.

Iako nije bio potpuno fit, zbog povrede desnog lakta, povratak Manua Đinobilija, koji je propustio prvi meč, pomogao je San Antoniju da protiv Memfisa poravna rezultat u seriji (93:87). Argentinac je imao veoma loš procenat šuta (iz igre 5-13, za tri poena 0-3), ali je i pored svega imao najviše poena (17) u pobjedi Sparsa.

“Bilo mi je neudobno sa steznikom oko lakta. Ali sam se dobro osjećao. Rizikovao sam u igri, pokušavao da ukradem što više lopti i imam što više skokova. Nijesam, jednostavno, brinuo da se mogu ponovo povrijedili”, kazao je Đinobili.

Nakon što su iznenadili San Antonio na prvom meču, Grizliji su i u drugom bili blizu uspjeha. Memfis je, naime, pogotkom Janga, 14.9 sekundi prije kraja prišao na 89:87 Međutim, do kraja utakmice viđena su samo još četiri pogotka Džordža Hila sa linije penala za pobjedu domaćih.

Tim Dankan, Ričard Džeferson i Džordž Hil dodali su po 16 poena za San Antonio, a Dankan je ostvario dabl-dabl pošto je sakupio i 10 skokova. Na drugoj strani Sem Jang je ubacio 17 koševa, a Toni Alen 15. Mark Gasol je postigao 12 poena i sakupio 17 uhvaćenih lopti i tako postavio rekord Memfisa po broju skokova u plej-of utakmici. Naredni meč igraće se u subotu u Memfisu.

Oklahoma je i drugi put bila bolja od Denvera 106:89. Tander je u prvoj četvrtini stekao prednost od 16 poena (31:15), a tokom meča je razlika varirala 10 i 25 poena, pa pobjeda nijednog trenutka nije bila ugrožena.

Za razliku od prvog meča, kada je tandem Djurent - Vestbruk postigao 72 poena od ukupno 107, sada su imali veću podršku svojih saigrača, iako su njih dvojica ponovo bili najefikasniji, Djurent sa 23 poena i Vestbruk sa 21. Pratio ih je Džejms Harden sa 18. Ibaka je upisao 12 koševa i 12 uhvaćenih lopti.

Louson je bio najbolji u timu Denvera sa 20 poena. Nene i Felton su dodali po 16, a Harington 15 koševa.

Slijede dva meča u Denveru.

Rezultati

Zapadna konferencija

Oklahoma Siti – Denver 106:89 (Oklahoma vodi u seriji 2-0)

(Djurent 23 p, Vestbruk 21 p, Ibaka 12 p, 12 sk – Louson 20 p)

San Antonio – Memfis 93:87 (serija je izjednačena na 1-1)

Đinobili 17 p, Dankan 16 p, 10 sk - Jang 17 p, M. Gasol 12 p, 17 sk)

LA Lejkers – Nju Orleans 87:78 (serija je izjednačena na 1-1)

Bajnam 17 p, 11 sk, Odom 16 p – Ariza 22 p, Pol 20 p)

Bonus video: