Radunović: Ovo je plod sistematskog rada

Najzadovoljniji sam zbog toga što smo to uspjeli da uradimo sa našim snagama, sa mladim igračima - istakao predsjednik kluba
511 pregleda 0 komentar(a)
KK Podgorica, Foto: Zoran Đurić
KK Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 20.04.2011. 19:04h

Lakom i ubjedljivom pobjedom protiv Gorštaka (100:66) Podgorica, najmlađi košarkaški kolektiv u Crnoj Gori, pred svojim navijačima proslavio je, bar za sada, istorijski uspjeh, jer je izboren plasman u Prvu ligu.

Zbog toga je sa razlogom bilo zadovoljstvo u taboru ovog uzornog kolektiva.

- Zadovoljan sam jer je ovo rezultat jednog prirodnog procesa koji se dešava zadnje tri godine od kada je ovaj klub počeo sa radom. Najzadovoljniji sam zbog toga što smo to uspjeli da uradimo sa našim snagama, sa mladim igračima. Kao što ste vidjeli tu je bilo nekoliko 15-godišnjaka, 16-godišnjaka i dva, tri 18-godišnjaka koji se vrlo ozbiljno bave košarkom. Izuzetno smo ponosni na to, jer vidimo plodove nekog našeg rada - nije krio oduševljene Saša Radunović, predsjednik kluba.

Kad je u oktobru počela sezona cilj je bio afirmacija mladih igrača, ali kada se ukazala šansa za plasman u viši rang, objeručke su je prihvatili.

- Nismo očekivali, niti nam je to bio plan, jer suštinski cilj ovog kluba je formiranje igrača, a ne takmičarski dio. Međutim, nekih 30-tak dana prije kraja sezone vidjeli smo da imamo realnu šansu da uđemo u Prvu ligu i onda smo sebi rekli zašto da ne. Napravili smo ekstra napor u zadnjh mjesec dana i to se isplatilo.

Iako do starta debitantske sezone u eliti ima dovoljno vremena, u Podgorici su već napravili plan za ono što ih očekuje.

- Već smo napravili plan i program. Mislim da ćemo igrati sljedeću sezonu sa istovjetnim igračkim kadrom koji je bio i ove godine, jer vjerujem u ove momke, oni su izuzetno mladi. Sljedeće sezone će biti sedam, osam mjeseci stariji, a samim tim i kvalitetniji nego što su na današnji dan - zaključio je Radunović.

Mijović: Pred nama je tek veliki posao

Mladi trener Petar Mijović, koji radi i u stručnom štabu juniorske selekcije Crne Gore, položio je ispit zajedno sa svojim izabranicima.

- Na početku sezone nismo imali ove ambicije. Osnovna ambicija nam je bila da se momci 1994. i 1995. godište afirmišu. Oni su u tom dijelu pokazali dobar razultat. Došli smo u situaciju nakon Prve B lige da posljednje kolo odlučuje o tome da li ćemo kao prvoplasirani ili drugoplasirani u elitu. Poslije poraza od Sutjeske bio sam razočaran, ali gledajući iz ove perspektive mislim da smo napravili dobar posao jer su ovi momci dobili još deset kvalitetnih utakmica sa fizički mnogo dominantnijim igračima. Pokazali su određeni kvalitet, a mislim da je pred nama tek posao, da je pet, šest momaka pokazalo da može da se ozbiljno bavi košarkom - objasnio je Mijović.

Podgorica - Gorštak 100:66 (27:22, 33:15, 27:15, 13:14)

Podgorica - Dvorana: "T-Mobile". Gledalaca: 150. Sudije: Kajević (Bijelo Polje), Marković (Cetinje), Turčinović (Cetinje).

Podgorica: Miličković 2, Femić, Drobnjak, Bogojević 7, Vušović 11, Đurović 7, Žižić 8, Pajović 17, Perović 16, Lješković 10, Nicaj 15, Ljubenković 7.

Gorštak: Pejić 20, Nikolić 17, Bulatović, Misnić 6, Vlahović 2, Živković, Vuković, Radović, Mijomanović 2, Đuknić 19.

Bonus video: